IT consultant Logica en Microsoft bundelen krachten

16 januari 2011 Logica

Logica en Microsoft bundelen krachten; unieke alliantie brengt nieuwe cloud-oplossingen naar EMEA

IT Consultant Logica heeft met Microsoft een overeenkomst gesloten voor het aanbieden van cloud-oplossingen aan hun klanten. Gebruikmakend van Microsoft’s diensten voor zogeheten public en private cloud zal de alliantie onderscheidende oplossingen aanbieden in de gehele EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Naar verwachting zal de exclusieve alliantie voor Logica in 2011 resulteren in een groei van 10% van Logica’s cloud-omzet.

Klanten kunnen de voordelen van cloud computing verwezenlijken door de combinatie van Logica’s aanpak van bedrijfsconsultancy en haar unieke sectorspecifieke portfolio met Microsoft’s Windows Azure-platform, Hyper-V Cloud en Microsoft Office 365. De voordelen bestaan uit kostenverlagingen, extra slagvaardigheid en groei via samenwerking. De Logica/Microsoft-alliantie heeft reeds vruchten afgeworpen in de vorm van drie nieuwe klanten. Talentsoft, Backelite en Ventadis werken in Frankrijk nu samen met teams van beide bedrijven aan de implementatie van Microsoft Windows Azure in hun bedrijven.

De gezamenlijke inspanning omvat de introductie van een nieuw klantenprogramma, waarbij beide organisaties met een selecte groep klanten samenwerken bij het ontwerpen en introduceren van cloud-oplossingen. Bovendien wordt Logica een prominente partner in Microsoft’s Europese Cloud Power marketing- en reclamecampagne. 

“De vandaag bekendgemaakte alliantie is van groot belang voor onze klanten in de gehele Europese regio, aangezien het hen toegang biedt tot de voordelen van marktleidende cloud-platformen, in combinatie met Logica’s unieke kennis van hun bedrijfstak. Wij zijn een partnerschap aangegaan met Microsoft vanwege hun leidende benadering van de cloud en de gedeelde wens om klanten zakelijke voordelen te bieden,” aldus Andy Green, Chief Executive Officer van Logica, over de overeenkomst.

De samenwerking tussen Logica en Microsoft is illustratief voor de toewijding waarmee beide bedrijven de markt zij aan zij benaderen om zo te voldoen aan de behoeften van wederzijdse klanten. Als onderdeel van de overeenkomst hebben Logica’s ontwikkelaars en consultants in een vroeg stadium toegang tot Microsoft cloud computing-technologieën en -oplossingen. Daarmee verkeren ze in de beste positie om aanbevelingen te doen aan Logica’s klanten. Dit stelt Europese klanten in staat om hun bedrijfstransformatie te versnellen, terwijl ze de betrouwbaarheid, snelheid en kostenbesparingen van cloud-technologieën ervaren. Microsoft’s cloud-oplossingen laten klanten op kostenefficiënte wijze bedrijfsresultaten verbeteren via productiviteitstoepassingen, applicatieontwikkeling en -hosting, en privé cloud-infrastructuur. 

“We staan nu op een cruciaal punt waar ondernemingen de overstap maken van het overwegen van cloud computing-oplossingen tot de daadwerkelijke toepassing ervan. Onze gezamenlijke marktoplossingen zullen Logica’s diepgaande klantenkennis combineren met Microsoft’s cloud-oplossingen en -expertise, waaronder ons toonaangevende Windows Azure-platform, Hyper-V Cloud en Office 365-diensten,” aldus Jean-Philippe Courtois, President van Microsoft International. “Deze alliantie stelt toonaangevende bedrijven in geheel Europa in staat om samen met Microsoft en Logica vol vertrouwen de overstap naar de cloud te maken.”

“Wij zijn bijzonder verheugd over Logica’s toepassing van het Windows Azure-platform. Gedurende onze jarenlange samenwerking hebben we uit de eerste hand Logica’s sterke verbondenheid met klanten mogen ervaren. Bovendien hebben ze een zeer sterke aanwezigheid in al onze belangrijke Europese regio’s. Onze marktoplossingen zullen Logica’s diepgaande klantenkennis combineren met Microsoft’s cloud-oplossingen en –expertise”, zegt Larry Orecklin, Vice President Worldwide Specialist Sales bij Microsoft.

“Onze klanten in de EMEA-regio zijn al bezig met de introductie van nieuwe, sectorspecifieke en brede mogelijkheden op basis van Logica’s bestaande cloud-aanbod,” voegt Amanda Mesler, CEO Logica Business Consulting hieraan toe. “Wij hebben de strategische beslissing genomen om ons bij het realiseren van deze initiatieven te richten op het Windows Azure-platform, Hyper-V Cloud en Office 365. Logica wil synoniem zijn aan cloud-innovatie; de overeenkomst ondersteunt deze visie. Wij richten ons volledig op het adviseren van onze klanten bij het begrijpen van hun bedrijfstak en de onderliggende architectuur, om zo de juiste processen, technologie en governance te creëren. Dit is onze bedrijfsconsultancy benadering, waarmee we onze klanten helpen om bedrijfswaarde te behalen uit IT-diensten ”.

Joël Bentolia, Chief Technical Officer bij TalentSoft, voegt toe: “Wij wilden onze klanten meer flexibiliteit bieden bij de ontwikkeling van ons productportfolio. Daarom hebben we het besluit genomen om onze applicatie te migreren naar de cloud, gebruikmakend van Microsoft’s cloud computing-oplossing Windows Azure. Adviesbureau Logica zorgde voor toegevoegde waarde door mogelijke migratieproblemen te analyseren en de migratie te definiëren en uit te voeren. Hierbij zorgden zij voor servicestabiliteit naar onze klanten en voor de overdracht van de benodigde vaardigheden aan ons team. We zien nu reeds de voordelen van de overstap naar Microsoft’s cloud-oplossing, de managementkosten voor de applicatie zijn aanmerkelijk afgenomen en het gebruik is ingekort van weken naar dagen.”

De aankondiging van de alliantie betekent een uitbreiding van Logica’s bestaande relatie met Microsoft, die de afgelopen jaren al aanzienlijk was uitgebreid. Aan de basis hiervan stond de inzet van Dynamics ERP en CRM alsmede SharePoint bedrijfsproductiviteitstools voor Europese klanten, voortbouwend op een krachtige basis in de Scandinavische landen.

Nieuws