IT consultancy Cognizant treedt toe tot Fortune 500

09 mei 2011 Consultancy.nl

Cognizant, dienstverlener op het gebied van IT consulting, technologie en business process outsourcing (BPO), is toegetreden tot de Fortune 500. Deze ranking van de grootste Amerikaanse bedrijven is gisteren verschenen in Fortune Magazine. Cognizant staat op nummer 484, met een jaaromzet van $4,59 miljard dollar (ruim €3,12 miljard euro) in 2010.

Cognizant heeft wereldwijd circa 111.000 medewerkers en ruim 700 klanten.

"Sinds onze oprichting zeventien jaar geleden bouwen we aan een nieuw business model voor consulting-, IT- en BPO-diensten", zegt Francisco D'Souza, president en CEO van Cognizant.

"We combineren klantbetrokkenheid en industrie-expertise met kwaliteitsoplossingen en wereldwijde aanwezigheid om onze klanten te voorzien van het beste advies. Ons robuuste business model helpt bij het bieden van innovatieve nieuwe oplossingen en diensten aan onze klanten. We ondersteunen klanten - waaronder een groot aantal ook in de Fortune 500 staan - met het bereiken van betere business performance, samenwerking en virtuele werkmethoden, zodat ook zij beter kunnen samenwerken met hun klanten."

Nieuws