Intranetsite van Altran Groep in Top 10 Beste Intranets

07 januari 2009 Consultancy.nl

De intranetsite van Altran Groep is verkozen tot één van “The Year’s 10 Best Intranets” door Nielsen Norman Group, een onderzoeksbedrijf dat onder andere adviesbureaus adviseert over intranets. Altran Groep is het eerste Franse bedrijf dat op Nielsen Norman Group’s jaarlijkse lijst wordt geplaatst.

In 2005 wilde het management van Altran een communicatietool implementeren, waarmee informatie real-time naar alle werknemers kon worden gestuurd. Zo werd het intranetplatform – genaamd Direct – geboren. Vanaf dat moment was het de belangrijkste schakel tussen de Groep en zijn werknemers. Altran’s intranet ondersteunt op dit moment meer dan 18400 werknemers in 20 landen. Het is het primaire kanaal voor nieuws, officiële informatie en kennismanagement voor Altran-werknemers.

Bovendien geeft het werknemers de mogelijkheid om zich bij ‘communities’ aan te sluiten: Altran-medewerkers hebben op dit moment meer dan 200 expertcommunities geopend.

“De ontwerpers van Altran begrepen dat het belangrijk is een taakgerichte, schaalbare informatiearchitectuur te creëren. De teamleden hebben een paar gedisciplineerde keuzes gemaakt en hebben bij het ontwerpen van hun intranet vertrouwd op hun taakanalyse en gebruikersonderzoek”, zei usability expert Jakob Nielsen, principal en mede-oprichter van Nielsen Norman Group.

“We zijn vereerd om wereldwijde toejuiching voor ons intranet te ontvangen. Deze prijs benadrukt onze expertise in ECM [Enterprise Content Management]”, zei Pascal Brier, vice-president van de Altran Groep.

Nieuws