Interview: Theo Camps, Bestuursvoorzitter van Berenschot

30 november 2010 Consultancy.nl

Organisatieadviesbureau Berenschot is door circa 2,500 Nederlandse managers benoemd tot het beste management consulting bureau van dit jaar. Naar aanleiding van de prachtige prestatie van ging Consultancy.nl in gesprek met  Berenschot bestuursvoorzitter Theo Camps.

Consultancy.nl: Van harte gefeliciteerd! Wat is uw eerste reactie na de benoeming tot ‘beste adviesbureau van Nederland’?
Theo Camps: Een gevoel van trots op ons mooie bedrijf en op alle collega's die daar dagelijks gestalte aan geven. Het is fantastisch dat onze opdrachtgevers zoveel waardering voor ons hebben.

Consultancy.nl: Berenschot wordt de afgelopen jaren uitstekend beoordeeld door Nederlandse managers. In 2007 stond Berenschot op #1, in 2008 op #2 en dit jaar weer op #1. Wat maakt de Berenschot adviseur zo geliefd bij de klant?
Theo Camps: Berenschot heeft een breed portfolio. Daarmee kunnen we vragen van opdrachtgevers op een goede manier tegemoet treden. Berenschot adviseurs hebben de beschikking over collega's die als sparringpartner kunnen dienen. Daardoor wordt de kwaliteit van onze advisering verhoogd.

Consultancy.nl: Uit feedback blijkt dat Berenschot vooral sterk is in het oplossen van klachten en in de prijs/kwaliteitsverhouding. Heeft Berenschot het afgelopen jaar iets veranderd aan haar dienstverlening om de stijging van plaats #10 in 2009 naar plaats #1 in 2010 te verklaren?
Theo Camps: Wij werken voortdurend aan onze kwaliteit. Het is natuurlijk onvermijdelijk dat er af en toe wat mis gaat. Wanneer dat gebeurt dan lossen we zo snel mogelijk problemen op. Onze prijs/kwaliteitverhouding is goed omdat we werken met een mix van junioren, medioren en senioren. Daardoor kunnen we goed inspelen op de kwaliteit die wordt gevraagd.

Consultancy.nl: Managers geven aan dat vakinhoudelijke kennis de belangrijkste factor is in hun keuze voor een adviesbureau. Hoe zorgt Berenschot ervoor dat zijn consultants continu op de hoogte zijn van de nieuwste trends en oplossingen in hun vakgebied?
Theo Camps: Wij doen zelf veel aan onderzoek. Via de Berenschot Fundatie (een stichting waar een deel van onze winst naar toe gaat)  werken we aan kennis- en dienstenontwikkeling. We besteden veel geld en energie aan kennisontwikkeling. Dat doen we ook door samenwerking met universitaire onderzoekgroepen. Op die manier proberen we in de voorhoede van de kennisontwikkeling te participeren.

Consultancy.nl: MT heeft u ook uitgeroepen tot de beste bestuursvoorzitter in de categorie ‘Management & Organisatie’. Wat maakt u de beste bestuursvoorzitter van management bureaus?
Theo Camps: Een bestuursvoorzitter zonder een goed bedrijf stelt niet zoveel voor. De kwaliteit van een adviesbureau wordt gemaakt door talentvolle, gemotiveerde mensen die plezier hebben in hun werk. Als bestuursvoorzitter ben je verantwoordelijk voor een goede balans tussen inhoudelijk inspiratie en een gezonde bedrijfsvoering.  Het is vooral het samenspel tussen de verschillende leden van het directieteam waardoor die balans goed gehouden wordt. 

Consultancy.nl: Tot slot; Kunt u iets vertellen over de ambities van Berenschot in het komende jaar?
Theo Camps: Het zijn economisch nog steeds moeilijke tijden. Daarin willen we ons blijven onderscheiden door onze opdrachtgevers te helpen bij hun strategische vragen en hun bedrijfsvoering vraagstukken. Snelheid, deskundigheid en creativiteit wordt door al onze opdrachtgevers gevraagd. Wij blijven ons ontwikkelen om die combinatie te leveren.

Nieuws

Meer nieuws over