Interview: Elselot Hasselaar, Consultant bij Booz & Company

15 maart 2010 FSA

Een interview met Elselot Hasselaar, Consultant bij consultancybureau Booz & Company.

Wat is je achtergrond?

Ik heb mijn Bachelor in Social Sciences gehaald aan het University College in Utrecht. Daarna heb ik twee jaar full-time in het bestuur van de internationale studentenorganisatie AIESEC gezeten. Eerst in het lokale bestuur in Utrecht en daarna als Nationaal Voorzitter. Daar heb ik ontdekt hoe fascinerend het samenspel tussen samenleving en bedrijf is.

In mijn Master Internationale en Ontwikkelings Economie aan de Universiteit van Amsterdam daarna heb ik de werking van economieën op landelijk en wereldwijd niveau bestudeerd. Tijdens mijn Master heb ik gewerkt bij een Corporate Social Responsibility consulting bedrijf in Amsterdam.

Waarom heb je voor consulting gekozen?

Consultancy is voor mij de beste manier om alle ins- en outs van het bedrijfsleven te leren kennen. Hoe functioneren bedrijven? Hoe worden complexe beslissingen gemaakt? Met al deze facetten kom je als consultant in contact. Gedurende mijn tijd bij Booz & Company heb ik onder andere geleerd over de manieren waarop bedrijven reageren op de crisis. Tijdens een kostenbesparingsprogramma bij een grote multinational leer je hoe zaken efficienter aangepakt kunnen worden. Verder biedt consultancy mij een intellectueel uitdagende omgeving waarin ik mezelf continu kan blijven ontwikkelen.

Waarom heb je voor Booz & Company gekozen?

Ik heb voor Booz & Company gekozen omdat de mensen die ik ontmoette tijdens de interviews en de sfeer op kantoor me erg aanspraken. Inmiddels weet ik zeker dat dit de juiste keuze is geweest: ik haal heel veel energie uit de samenwerking en omgang met mijn collega’s. Deze cultuur van Booz & Company blijkt ook uit de begeleiding die je krijgt. Door intensief en persoonlijk contact met mentoren is er altijd veel aandacht voor je ontwikkeling. Ook tijdens het werk aan een project is er ruime aandacht voor je persoonlijke leerdoelen die je ook met de projectleider hebt besproken.

Hoe ervaar je het internationale karakter van Booz & Co.?

In mijn eerste week had ik een training in Barcelona waar we met starters uit de hele wereld kennismaakten met Booz & Company en de adviesbranche. De verschillen tussen de culturen verrijkten het werk dat we in teams deden. Hetzelfde ervaar ik nu in mijn project team dat voor de helft bestaat uit mensen uit andere Europese landen. Als laatste vind ik het bijzonder dat het delen van kennis internationaal gebeurd: terwijl ik lig te slapen doen ze in Australië onderzoek naar de kenmerken van een bepaalde industrie, het rapport ligt dan de volgende ochtend in mijn mailbox!

Nieuws

Meer nieuws over