IBM levert gratis advies aan 100 wereldwijde steden

13 december 2010 Consultancy.nl

IBM gaat in de komende drie jaar honderd steden in de wereld gratis consultingdiensten aanbieden. Het adviesbureau heeft $50 miljoen gereserveerd, ongeveer $500 000 per stad, om lokale problemen te verbeteren, variërend van strategy en ICT tot gezondheidszorg, onderwijs, transport en budgetmanagement. Deze liefdadigheidszet is onderdeel van IBM’s Smarter Cities Challenge.

In een persbericht zei Stanley Litow, president van de IBM Foundation, het volgende: “Steden zijn van levensbelang voor de maatschappij en de economie. Maar ze staan voor enorme uitdagingen en hebben de innovatie, creativiteit en technische kennis nodig om langdurige en zware problemen aan te pakken en vooruit te kijken. We zijn enthousiast over het vooruitzicht om stadsbestuurders te helpen zich te richten op de meest veeleisende uitdagingen van onze tijd en de steden nog leefbaarder te maken.”

IBM selecteert steden
In de komende maanden zal IBM de 500 steden selecteren die de gratis adviesdiensten zullen ontvangen. De steden zullen worden gekozen op basis van een aantal criteria, waaronder de mogelijkheid om zich duidelijk uit te spreken over twee tot vier strategische kwesties die kunnen worden verbeterd. Daarnaast zullen ook het verleden van de stad met betrekking tot innovatieve probleemoplossing, toewijding naar het gebruik van technologie en open data en bewezen bereidheid om toegang te verschaffen tot en tijd met stadsbestuurders en publieke partners meetellen. Eén van de eerste steden die is uitgekozen is Austin in Texas, Verenigde Staten.

Steden die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden op smartercitieschallenge.org

Nieuws