Hoofdkantoor Arcadis Nederland geopend in Arnhem

06 januari 2011 Consultancy.nl

Het hoofdkantoor van Arcadis Nederland is verhuisd van Amersfoort naar Arnhem - gevestigd in het WTC-gebouw bij het Arnhemse centraal station (de blauwe toren). Gisteren ochtend werd het personeel hartelijk welkom geheten door de gemeente Arnhem. De medewerkers van Arcadis zijn door de gemeente getrakteerd op onvervalste "Arnhemse meisjes".

De overgang van Amersfoort naar Arnhem is een onderdeel van een grotere operatie. Arcadis verruilde enige tijd geleden de standplaats van het internationale hoofdkantoor van Arnhem voor de Zuidas in Amsterdam, om de bereikbaarheid voor internationale collega's makkelijker bereikbaar worden. De staf was tot voor kort gevestigd in zowel Arnhem als Amersfoort. Door de overgang zijn nu de stafafdelingen en de directie weer samengevoegd in Arnhem. Bovendien heeft Arcadis al een heel lange band met de stad Arnhem - in 1888 is het ingenieurs- en adviesbureau opgericht in Arnhem onder de naam Nederlandse Heidemaatschappij.

Wethouder Michiel van Wessem van Economische Zaken was ook aanwezig en sprak uitgebreid met algemeen directeur Rob Mooren van Arcadis Nederland. Michiel van Wessem benadrukte dat hij het van groot belang vindt dat dit soort gerenommeerde bedrijven er bewust voor kiezen om in Arnhem te blijven. "Dat het internationale hoofdkantoor van Arcadis eerder besloot om vanuit Arnhem naar Amsterdam te vertrekken is jammer, maar vanuit Arcadis gezien een begrijpelijke keuze. Dat de Nederlandse tak van Arcadis ervoor kiest om al haar activiteiten nu in Arnhem te concentreren bewijst dat Arnhem een prettige omgeving is waar bedrijven zich willen vestigen" benadrukte de wethouder.

Nieuws