HNW: Automobilisten accepteert gebruikte onderdelen

01 maart 2012 Consultancy.nl

De helft van de Duitse autobezitters heeft bij schadeherstel waarvoor hij of zij aansprakelijk is geen problemen met tweedehands auto-onderdelen. Dat blijkt uit onderzoek door HNW Consulting, een Duits adviesbureau, in samenwerking met managementinstituut IMWF. Voor het onderzoek werden 1062 Duitse autobezitters ondervraagd.

Tweedehands onderdelen zijn voor 49% van de ondervraagde mannen en 46% van de vrouwen geen probleem. Dat percentage is niet afhankelijk van de leeftijd van de autobezitters. Van de bezitters van nieuwe auto’s is 38% bereid gebruikte onderdelen te accepteren, tegenover 45% van de bezitters van twee- tot vijfjarige auto’s.

Verder verschilt de voorkeur van autobezitters per merk. Bezitters van een Audi of Mercedes voelen veel minder voor tweedehands onderdelen dan bezitters van een Renault of Ford. Meer dan de helft van de BMW-bezitters heeft geen problemen met tweedehands onderdelen voor een autoreparatie.

Mogelijkheden voor verzekeraars
Een van de conclusies die de consultants van HNW Consulting trekken is dat het voor verzekeraars mogelijk is om van gedifferentieerde premies gebruik te maken. Polissen waarin tweedehands onderdelen zijn opgenomen worden in Nederland al langer gebruikt.

Nieuws

Meer nieuws over