Henk van Calcar Associate Partner bij First Dutch

02 februari 2009 First Dutch

Henk van Calcar is sinds begin 2009 als Associate Partner verbonden aan First Dutch.

Henk startte na een afgeronde studie bedrijfseconomie in Keulen zijn loopbaan in 1981 in de (internationale) herverzekeringsbranche bij de SCOR in Parijs, E.W. Payne in London en de Rheinland Ruckversicherung in Keulen. In 1987 werd hij Directeur Gerling Nederland dat een toonaangevende rol speelde in de industriële verzekeringsmarkt, de herverzekeringsmarkt en de kredietverzekeringsmarkt. Vanaf 1992 werd hij tevens eindverantwoordelijk voor de internationale directe verzekeringsactiviteiten van Gerling voor multinationale klanten in 24 landen.

In 1995 werd Henk CEO van de Erasmus Verzekeringsgroep. Tot zijn vertrek in eind 2002 zijn er onder zijn leiding veel acquisities verricht door Erasmus waaronder Noord-en Zuid Hollandsche Lloyd, Moes & Caviet Assuradeuren, Interlloyd Averij + Hudig & Co, Risk Consultants en de NOWM Verzekeringen in Groningen. In deze jaren was Henk tevens ondermeer bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars en van de VNAB. Hij was tevens voorzitter van VABA en de AVR.

Na zijn vertrek in 2002 startte Henk zijn eigen M&A Boutique, Exedra Consult, actief in fusie en overname advies voor financiële dienstverleners zoals assurantie makelaars, verzekeringsmaatschappijen, TPA’s voor schade-/acceptatieprocessen in de verzekeringsmarkt, pensioenbedrijven, trust en vermogensbeheerders, credit management bedrijven en bancaire activiteiten.

Henk is RvC lid van enkele verzekeringsmaatschappijen en voorzitter van de VRT (Vereniging Register Taxateurs).

Nieuws