Hay Group: Overzicht van best verdienende bestuurders

19 mei 2011 Consultancy.nl

Topbestuurders van de grootste Amerikaanse bedrijven hebben hun verdiensten het afgelopen jaar sterk zien stijgen. De totale gemiddelde beloning van de bestuurders van 350 grote ondernemingen nam het afgelopen jaar met 11 procent toe tot $9,3 miljoen. Dat blijkt uit een studie van Hay Group in opdracht van zakenkrant The Wall Street Journal.

De bestuurders zijn beloond voor het behalen van mooie winsten en het creëren van extra waarde voor de aandeelhouders middels bonussen en opties. De stijging van 11 procent in 2010 volgt op een jaar waarin de beloningen van de topmensen niet toenamen.

Een overzicht van de top 20 best verdienende CEO's:Het totale loonpakket “Total Direct Compensation” bestaat uit het jaarsalaris, bonussen en ontvangen aandelen en opties

Best verdienende CEO: Dauman van Viacom
De best verdienende CEO in de Verenigde Staten, Dauman van Viacom, verdiende vorig jaar circa $84 miljoen. Zijn inkomsten in 2010 was viermaal zoveel als zijn salaris in 2009. Dauman verdiende ruim $3 miljoen minder dan de best verdienende CEO van vorig jaar, Gregory Maffei van Liberty Media ($87,1 miljoen).

Nieuws