Hay Group adviseur E. Engesaeth professor TiasNimbas

16 december 2011 Consultancy.nl

TiasNimbas Business School heeft Hay Group adviseur Eric Engesaeth (1978) benoemd tot associate professor Managerial Compensation. Het onderzoek van Engeseath bij TiasNimbas richt zich voornamelijk op de beloning van topmanagers, beloningsstructuren en beloningsrisico's. Eric Engesaeth is hoofd van de Executive Reward praktijk van Hay Group in Nederland en onlangs ook gepromoveerd aan Tilburg University.

Invulling bestuurdersbeloning heikel thema
Engesaeth zal onder andere projecten begeleiden binnen zijn onderzoeksgebied op PhD, DBA, MBA of executive master niveau en is nauw aangesloten bij de activiteiten van de TiasNimbas Competence Centers, zoals het People management center. "Organisaties zijn blijvend op zoek naar toptalent. Het belonen van dat talent is een belangrijke factor in het behouden en aantrekken van de juiste mensen. Tegelijkertijd staan aandeelhouders en maatschappij steeds kritischer tegenover de beloning van topbestuurders. Het is daarom een grote uitdaging om hierin een goede balans te vinden. Wij zijn blij dat Eric Engesaeth bij onze school aan deze discussie een waardevolle bijdrage gaat leveren", aldus Ramon O'Callaghan, Dean van TiasNimbas.

Nevenfuncties
Eric Engesaeth studeerde Corporate Finance aan Tilburg University. In 2005 begon hij als externe promovendus zijn onderzoek aan Tilburg University en maakte in 2007 deel uit van de onderzoeksgroep ‘Pay-for-Performance in Nederland', die verslag uitbracht aan de Nederlandse Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Vanaf mei 2011 is hij hoofd van de Executive Reward praktijk van Hay Group in Nederland en lid van het mondiale Executive Reward Leadership. Als externe promovendus is hij lid van het Tilburg Law and Economics Center (TILEC). Op 21 juni 2011 verdedigde hij met succes zijn promotieonderzoek 'Managerial Compensation Contracting'.

Over TiasNimbas Business School en Hay Group
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Hay Group is een wereldwijd organisatieadviesbureau. Het HR consultancykantoor heeft wereldwijd ruim 2.600 mensen, werkzaam in 84 kantoren in 48 landen. In Nederland werken ruim 170 medewerkers.

Nieuws