Hay Group adviseert VvAA over pensioenregeling

02 november 2010 VvAA

VvAA, ledenorganisatie voor ruim 100.000 professionals in de zorg, heeft begin dit jaar adviesbureau Hay Group ingehuurd om een vergelijking te maken van pensioenaanbieders voor haar personeel. De opdracht is uitgevoerd door de service line Pension & Actuarial Services,  een onderdeel van Hay Group dat zich richt op corporate pensioenvraagstukken.

“De VvAA heeft onder begeleiding van Hay Group Pension & Actuarial services vijf verzekeraars getenderd en is er een criterialijst opgesteld met als uitgangspunten kosten, indexatiecapaciteit, de verdeling van het risico, het vermogensbeheer, de goede naam van de andere partij en ervaring" aldus Barbara van der Kolff, HR-directeur van VvAA.

Nationale-Nederlanden kwam hier als beste uit de bus en dus heeft VvAA besloten met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 de intern beheerde pensioenregeling voor het eigen personeel, over te dragen aan Nationale-Nederlanden. Het betreft de bestaande pensioenregeling voor de 800 medewerkers van VvAA in Nederland en de overdracht van pensioenen van slapers en gepensioneerden. Met de overdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer €140 mln.

Over VvAA

VvAA is een ledenorganisatie van en voor professionals en organisaties in de gezondheidszorg. Ruim 100.000 medici, paramedici en studenten voor die beroepen zijn lid van VvAA en doen een beroep op de kennis, zekerheid en service van VvAA.

Over Hay Group Pension & Actuarial Services

Hay Group Pension & Actuarial services is onderdeel van Hay Group en richt zich op ondernemingen die ondersteuning behoeven bij het oplossen van corporate pensioenvraagstukken.

Nieuws

Meer nieuws over