Hackett: Ondanks BI blijven managers verslaafd aan Excel

19 december 2003 Consultancy.nl

Ondanks de opkomst van hypermoderne business intelligence waarmee data uit verschillende systemen kan worden gecombineerd, blijft de oude vertrouwde Excel spreadsheet populair onder managers. Uit een benchmark van adviesbureau The Hackett Group blijkt dat in de helft van gevallen bedrijven Excel spreadsheets gebruiken als basis voor het nemen van strategische beslissingen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 20% van de tweeduizend bedrijven die deelnamen aan het onderzoek een Excel spreadsheet zelfs gebruiken als hun voornaamste begrotingsapplicatie. Gevraagd naar de reden is het antwoord eenvoudig: Excel is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast kunnen managers Excel zelf gebruiken en zijn ze minder afhankelijk van applicatie-experts en ICT consultants.

Over The Hackett Group

The Hackett Group is een strategie, management en finance adviesbureau. Na de oprichting in 1991 is The Hackett Group snel uitgebreid in Europa en in de V.S. In 1997 is het adviesbureau overgenomen door Answerthink. The Hackett Group heeft kantoren in de Verenigde Staten en Europa.

Nieuws