The Hackett Group lanceert KPI model voor P2P

05 juli 2006 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau The Hackett Group en softwareleverancier BasWare hebben gezamenlijk het Key Performance Indicator (KPI) model gelanceerd. Het KPI-model bevat 119 verschillende meetpunten waarmee organisaties de prestaties van financiële afdelingen kunnen meten en de efficiëntie van het ‘purchase to pay’-proces (P2P) kunnen verbeteren. De KPI’s zijn opgesteld door middel van benchmark data van het adviesbureau. BasWare ondersteunt organisaties met ICT software om de juiste KPI’s te kunnen implementeren.

Volgens The Hackett Group behalen financiële afdelingen die uitvoerig de prestaties meten significant betere resultaten in het verlagen van de kosten en verbeteren van de productiviteit. De resultaten zijn verbeterde kwaliteit, toegenomen productiviteit en klanttevredenheid.

KPI-model
Het KPI-model is onderverdeeld in drie belangrijke financiële processen, te weten Purchasing, Accounts Payable en Travel/Expense Management. De KPI’s meten de kosten, kwaliteit, productiviteit en klant- en leverancierspecifieke aspecten. Voor Accounts Payable omvat dit onder andere het monitoren van de inkomende facturen per full-time werknemer, de verstreken tijd tussen ontvangst en boeken van facturen, het percentage dat binnen de gestelde termijn geboekt is, het percentage onjuiste betalingen en de verwerkingskosten per factuur.

Rob Reichardt, Country Manager bij BasWare Benelux: “Het verbeteren van de efficiëntie is tegenwoordig voor iedere organisatie een uitdaging. Dankzij onze samenwerking met The Hackett Group kunnen wij organisaties adviseren om te kiezen voor een blijvende strategie in plaats van te kijken naar de ROI op korte termijn. Het KPI-model vormt de blauwdruk voor deze strategie. In combinatie met onze Enterprise Purchase to Pay oplossingen, kunnen organisaties hiermee het ‘purchase to pay’- proces stroomlijnen en automatiseren met daarbij controle over de kosten, real-time visibility en ondersteuning van compliance-kwesties.”