Gupta Strategists organiseert Business Course in zorg

05 oktober 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Op 24 november 2011 organiseert Gupta Strategists de Business Course ‘Hoe breng jij een hartcentrum naar de internationale top?’. Het strategisch adviesbureau biedt ambitieuze topstudenten met een interesse in de zorgbranche een unieke en realistische kijk in de wereld van strategy consulting. Daarnaast kunnen deelnemers kennis maken met verschillende consultants van Gupta Strategists.

De Business Course vindt plaats in het Sint Antonius ziekenhuis te Nieuwegein. De inschrijving sluit op 10 november. Op 11 november ontvangen kandidaten feedback.

Hoe breng jij een hartcentrum naar de internationale top?

Nederland telt bijna 100 ziekenhuizen. Het overgrote deel van de zorg – de basiszorg – wordt door alle ziekenhuizen aangeboden. Daarnaast is er een aantal aandoeningen waarvoor patiënten slechts terecht kunnen bij een beperkt aantal aanbieders. In de cardiologie is deze differentiatie goed zichtbaar. Voor de basis cardiologische zorg kan een patiënt bijna overal terecht, maar interventiecardiologie en cardiothoracale chirurgie zijn slechts op een paar plekken beschikbaar.

Door vergrijzing en medisch-technologische innovatie zal de vraag naar cardiologische zorg sterk stijgen in de komende jaren.

Een van de toonaangevende hartcentra in Nederland wil een groeistrategie ontwikkelen. Het centrum heeft de ambitie om de positie in Nederland en daarbuiten uit te bouwen, maar loopt nu al bijna tegen de grenzen van de huidige capaciteit aan. Hierdoor dreigen kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in de toekomst in het gedrang te komen.

In een team werk je aan een toekomstbestendig plan waarin het Hartcentrum haar omvang en expertise kan blijven ontwikkelen. Dit plan moet je onderbouwen met gedegen analyses om medisch specialisten, ziekenhuisbestuur, patiëntenorganisaties en verzekeraars en andere financiers te overtuigen.

Gedurende de business course leer je hoe het is om te denken en werken als een strategieconsultant. Gupta consultants zullen je hierbij intensief begeleiden. Aan het einde van de dag krijg je de kans om je voorstel te presenteren aan een jury van zorgbestuurders. Tijdens het diner heb je daarna uitgebreid de gelegenheid informeel kennis te maken met ons hele team.

Aanmelden

Wij ontvangen graag je CV en cijferlijsten van VWO en universiteit, samen met een korte motivatiebrief over wat jou aanspreekt aan deze dag. De inschrijving sluit op 10 november. Er geldt een strenge selectieprocedure. Stuur je inschrijving naar Niels Hagenaars of neem contact op voor meer informatie.

E-mail: niels.hagenaars@gupta-strategists.nl
Telefoon: +31 (0)6 24237590

Gupta Strategists - Meld je nu aan!