Guido Braam Managing Partner Kirkman Company

02 december 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Guido Braam is benoemd tot Managing Partner van Kirkman Company, een onafhankelijk management adviesorganisatie en marktleider op het gebied van Strategic Sourcing in Nederland. Kirkman Company kent, na de toetreding van Braam, vijf Managing Partners. Braam heeft de afgelopen acht jaar een belangrijke rol gespeeld in de groei van de organisatie.

Van stagiair tot Managing Partner

Als student bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begint hij acht jaar geleden als stagiair bij het voormalig Trekant Partners (nu Kirkman Company). De organisatie bestaat dan nog uit zes medewerkers. Niet te vergelijken met de omvang van Kirkman Company anno 2009, inmiddels werken er 65 medewerkers. En zo groeit Braam door binnen de organisatie. "Veel starters kiezen er voor om de eerste jaren van hun carrière te 'jobhoppen'. Ik merkte al snel dat er genoeg uitdagingen waren binnen Kirkman Company."

Zo kreeg Braam de kans om samen met een team de Business Unit HR op te zetten. Met succes; de Unit is snel gegroeid en toonaangevend in de markt. Met diverse opvallende opdrachten bij Nederlandse Multinationals (waaronder de verkoop van het HR SSC en de inrichting van de totale HR functie bij KPN ) en een succesvol boek "Verkoop je HR!" heeft het team op een verfrissende wijze het Strategic Sourcing gedachtegoed van Kirkman Company neergezet binnen de HR markt. Braam: "Dat ik die kans kreeg vond ik natuurlijk geweldig. En vandaag de dag weet ik dat dàt de kracht is van Kirkman Company: Iedereen met een goed en onderbouwd idee krijgt diezelfde kans. Just do it -liever glansrijk onderuit, dan niet geprobeerd- is dan ook ons motto!"

Toekomst

"De stap naar Managing Partner was voor mij een weloverwogen keuze." De sterke betrokkenheid tussen de medewerkers en de mogelijkheid om te ondernemen binnen de onderneming spreken mij bijzonder aan. Iedere dag werken we met z'n allen hard om iets moois neer te zetten, of het nou intern is of bij een van onze opdrachtgevers. Het opzetten van het Young Sourcing Executives (YSE) Program, een traineeship met een inhoudelijke focus op Strategic Sourcing, is bijvoorbeeld zo'n mooi project. Het traineeship is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Ieder jaar starten er 10 trainees. Dat zet de teller nu op 25! Het gaat nu pas echt beginnen", aldus een enthousiaste Braam.

Over Kirkman Company

Kirkman Company is marktleider op het gebied van Strategic Sourcing in Nederland. Als onafhankelijke management adviesorganisatie helpt Kirkman Company organisaties hun prestaties te verbeteren door het vinden van de juiste balans tussen welke activiteiten zelf te doen, uit te besteden of te organiseren in andere samenwerkingsverbanden zoals allianties, fusies en overnames (Make, Buy or Ally).

Kirkman Company werkt samen met Nyenrode Business Universiteit in het Thought Leadership Program Strategic Sourcing. Het onderzoeksprogramma stimuleert de kennisontwikkeling op het vakgebied door een nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en wetenschappelijk onderzoek op een wereldwijde schaal.

Kirkman Company werkt voor vooruitstrevende organisaties in de sectoren Handel & Industrie, Overheid & Not-for-profit en Financieel Zakelijke Dienstverlening. De sourcingsvraagstukken spelen vaak voor een organisatie in zijn geheel of gaan soms over specifieke onderwerpen, zoals HR, Operations, IT, Legal, Communication, Marketing, Procurement en Facilities.

Bij Kirkman Company werken vijfenzestig medewerkers vanuit kantoren in Baarn (Nederland) en Londen (UK) aan de verdere -internationale- ontwikkeling binnen het vakgebied. Kirkman Company is official sponsor van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (Nieuwegein, Nederland) en de Internationale Hockey Federatie (Lausanne, Zwitserland).

Powered by Kirkman Company

YSE, powered by Kirkman Company is een traineeship met de inhoudelijke focus op Strategic Sourcing. Trainees ontwikkelen zich binnen twee jaar tot manager, consultant of expert op een inhoudelijk vakgebied.

Grayse, powered by Kirkman Company, is een flexibel netwerk van sourcingsprofessionals met minstens 15 jaar ervaring op het gebied van Strategic Sourcing.