Groningen betaalde Berenschot 115k voor plan

12 mei 2011 Consultancy.nl

Het rapport van de Commissie Terlouw over het Groninger Forum heeft €115.000 gekost. De commissie Terlouw kreeg steun van adviesbureau Berenschot. Jan-Willem van Giessen, Managing Consultant bij Berenschot en in het verleden ook adviseur bij KPMG en PwC Advisory, ondersteunde de commissie met het schrijven van een plan van aanpak.

De commissie concludeerde na een brede raadpleging van betrokkenen en na grondige analyse dat de ontwikkeling van het Forum moet worden doorgezet. Het Groninger Forum zal Groningen “een unieke kans om een forse impuls te geven aan de culturele infrastructuur van de stad” aldus de onderzoekers.

Het bedrag van 115.000, exclusief BTW, wordt betaald door de gemeente en provincie Groningen.

Groninger Forum
Groningen wordt al geruime tijd gewerkt aan het plan voor het realiseren van het Groninger Forum (hierna Forum te noemen). Het Forum bestaat uit een beeldbepalend gebouw gelegen achter de oostwand van de Grote Markt waarin een nieuw cultureel concept moet worden ondergebracht. De partners van Forum zijn de openbare bibliotheek Groningen, filmhuis Images, het Groninger Museum en de Groninger Archieven.

Commissie Terlouw
De commissie werd in het leven geroepen nadat Provinciale Staten van Groningen 35 miljoen euro subsidie voor het plan hadden ingetrokken. Het plan kwam hierdoor op losse schroeven te staan, wat leidde tot een aanvaring tussen gemeente en provincie Groningen. De Commissie-Terlouw was gevraagd de plannen voor het nieuwbouwproject onder de loep te nemen en aanbevelingen voor aanpassingen te doen.

In reactie op de hoge kosten voor het externe adviesbureau laat het provinciebestuur weten dat de commissie is geselecteerd vanwege kennis en expertise en niet op basis van politieke achtergrond. De PVV had hiernaar gevraagd.

Nieuws