GGZ Friesland wint Pentascope Implementatieprijs 2004

16 oktober 2004 Consultancy.nl

GGZ Friesland heeft de Pentascope Implementatieprijs van 2004 gewonnen. De prijs, die in 2000 is gelanceerd om het belang van een goede en blijvende implementatie van veranderingen te benadrukken, is uitgereikt tijdens het implementatiecongres op 13 oktober. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van €2.500 te besteden aan een goed doel.

Een twaalftal projecten hadden zich dit jaar kandidaat gesteld voor de prijs. Na een voorselectie waren er een viertal genomineerd een voorgedragen aan de jury. GGZ Friesland uit Leeuwarden won de de prijs voor de Implementatie van het INK-besturingsmodel 'It Sil Heve' (we zullen het voor elkaar krijgen). Het betreft een traject ter verbetering van de besturing van de GGZ en de daaruit voortvloeiende implementatie van het INK-besturingsmodel.

In het juryrapport staat het volgende: "Het project bij GGZ Friesland is een implementatietraject met een duidelijk probleem, een duidelijk doel, en een professionele aanpak. De complexiteit in de omgeving is in de aanpak gereduceerd en het resultaat is zichtbaar. Er is op een goede manier gebruik gemaakt van een in de omgeving passende projectsturing en communicatie, en er voor gekozen om de implementatie zo snel als mogelijk via de lijn vorm te geven. Vanuit het perspectief van implementeren en resultaat gericht verbeteren verdient dit project het daarom om de implementatieprijs 2004 te ontvangen".

Het project IT SIL HEVE verdient de prijs in het bijzonder wegens de volgende punten:
- Uitstekend Projectplan met heldere doelstellingen en resultaten.
- Hoog commitment vanuit Raad van Bestuur en lagen eronder.
- Apart communicatieplan. Helder uitingen in boekjes en posters.
- Opleiding op kennis en houding door middel van workshops
- Formele overdracht aan de lijn

Nieuws