Finext Control sluit samenwerking met Infotron

06 december 2011 Consultancy.nl

Finext Control heeft een samenwerking afgesloten met Infotron. De partners bieden bedrijven en instellingen een methode waarmee fouten in Excel sterk verminderd kunnen worden. Dit digitale rekenbladprogramma wordt veel gebruikt binnen organisaties: vijftig procent van de besluiten is gebaseerd op informatie afkomstig uit Excel-spreadsheets.

Infotron is gespecialiseerd in het analyseren van spreadsheets. De Delftse startup ontwikkelde een applicatie, Breviz, waarmee de kwaliteit en complexiteit van Excel spreadsheets inzichtelijk kan worden gemaakt. Finext Control is expert op het gebied van finance en de ontwikkeling van financials en levert support en advies aan organisaties. Door de samenwerking kunnen beide partners klanten een combinatie van tooling, training en advies bieden.

Praktisch alle medewerkers van financiële afdelingen werken met het digitale rekenbladprogramma Excel. Organisaties hechten groot belang aan de conclusies die voortvloeien uit dit programma. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de beslissingen binnen organisaties is gebaseerd op informatie afkomstig uit Excel-spreadsheets. Met de applicatie Breviz kan de kwaliteit en complexiteit van Excel spreadsheets inzichtelijk worden gemaakt. Door te bepalen of de spreadsheet goed gestructureerd is opgebouwd en of deze betrouwbaar en 'gezond' is, kunnen fouten en dus risico's snel worden opgespoord.

Paul van den Bosch, Management Consultant Finext Control: "Breviz is een uitstekende tool om de op Excel gebaseerde informatiestromen te analyseren en te verbeteren. Door Breviz te combineren met advies en trainingen kunnen wij de complexiteit van Excelomgevingen en de daarmee gepaarde risico's beperken." Felienne Hermans, eigenaresse Infotron: "Door de samenwerking met Finext kunnen we onze klanten niet alleen inzicht geven in de huidige situatie omtrent spreadsheets, maar kunnen we de toekomstige kwaliteit borgen."

Nieuws