Ex-2de Kamerlid Jan Schinkelshoek adviseur bij PSZVS

04 januari 2011 Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck

Voormalig Tweede Kamerlid Jan Schinkelshoek (CDA) treedt in dienst bij Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck (PSZVS), een adviesbureau dat zich richt op communicatiemanagement en public affairs.

Schinkelshoek gaat zich bezighouden met 'strategische advisering en boardroom consulting op het gebied van public affairs'. Hij verliet vorig jaar augustus de landelijke politiek vanwege de politieke samenwerking van zijn partij met de PVV van Geert Wilders. Een kabinet dat wordt gedoogd door de PVV achtte hij 'heilloos' voor zowel het land als zijn partij.

Over Jan Schinkelshoek

Van 1975 tot 1983 was Schinkelshoek als parlementair redacteur werkzaam voor de Haagsche Courant / Goudsche Courant. In 1983 trad hij als voorlichter in dienst van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1986 en 1989 was hij de campagnemanager van lijsttrekker Ruud Lubbers.Van 1990 tot 1994 was Schinkelshoek directeur Voorlichting van het Ministerie van Justitie. In 1994 keerde hij terug naar de media om hoofdredacteur van de Haagsche Courant te worden. Van 2001 tot 2006 werkte hij als directeur communicatie bij de Rabobank. Schinkelshoek werd in 2005 door Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie, uitgeroepen tot communicatiemanager van het jaar.Van 2006 tot 2010 was Schinkelshoek lid van de Tweede Kamer voor het CDA. In de Kamer hield hij zich bezig met het binnenlands bestuur. Hij was vice-voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar de financiële crisis (de Commissie De Wit).

Nieuws