Ex-BCG Principal in bestuur St. Antonius Ziekenhuis

03 januari 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Ir. Dirk M. Schraven, alumnus van Boston Consulting Group, treedt op 1 maart 2011 toe tot de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Dirk Schraven wordt verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid, patiëntenlogistiek en service, human resource management en operational excellence.

Dirk M. Schraven werkte meer dan 11 jaar voor Boston Consulting Group, tussen januari 1997 en mei 2008. Voor het St. Antonius Ziekenhuis is hij geen onbekende. Hij heeft als extern adviseur vanuit het strategy consulting bureau in 2006 de voorbereiding van het fusieproces tussen het St. Antonius Ziekenhuis en het voormalig Mesos Medisch Centrum begeleid. Dirk Schraven is momenteel verbonden als Vice President for Strategic Planning en Business Development aan Parkway Health in Singapore.

Verheugd over zijn benoeming

Dirk Schraven is verheugd over zijn benoeming en kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Het St. Antonius is een topklinisch ziekenhuis met een groot hart voor haar patiënten en een scherp oog voor hoogwaardige zorg en innovatie. De drive en ambitie van specialisten en medewerkers spreekt me enorm aan. Het staat al jaren constant in de bovenste regionen van alle ranglijsten. Dat geeft een fantastische basis om hieraan verder te mogen werken. In de komende jaren komen diverse uitdagingen op het ziekenhuis af o.a toekomstige budgetkortingen vanuit de overheid en verwachte personeelsschaarste als gevolg van een steeds krappere arbeidsmarkt. Hoge kwaliteit en veiligheid hoeft niet duurder te zijn, integendeel, het kan vaak helpen de kosten te beheersen, waarbij medewerkers slimmer ingezet kunnen worden. Kwaliteitsverbetering is hierbij het vertrekpunt.”