Ex-IG&H Director Rob van Stekelenborg start Dumontis

27 april 2011 Consultancy.nl

Rob van Stekelenborg is begin maart 2011 gestart als eigenaar/directeur van zijn eigen adviesorganisatie Dumontis.

Rob van Stekelenborg, tot voor kort Director Operations Excellence bij adviesbureau IG&H Consulting & Interim, is zijn eigen adviesbureau gestart. Zijn bureau - genaamd Dumontis - biedt diensten aan op het gebied van o.a. Operations (Lean, Six Sigma, kwaliteitsverbetering, enz) en Supply Chain Management. Dumontis gaat zich vooral richten op klanten in de industrie, technische dienstverlening, groot- en detailhandel en logistieke dienstverlening.

De naam Dumontis is een samenstelling van twee Latijnse woorden. Oprichter van Stekelenborg licht het toe: "Dumontis is een samenstelling van de Latijnse woorden "Dux" en "Montis", ofwel "gids van de berg". Dumontis ziet zichzelf als de kritische begeleider van organisaties die op weg zijn naar hun eigen bergtop". Dumontis is opgericht omdat er volgens de adviseur een behoefte is naar "hoogwaardig advies op het gebied van Operations en Supply Chain in combinatie met echte hands-on ervaring".

Eerste opdracht: productiviteitsverbetering bij multinational
Dumontis heeft meteen na oprichting haar eerste klant binnegehaald. Rob van Stekelenborg: "Dumontis werkt o.a. samen met een wereldwijde organisatie aan het verbeteren van de productiviteit op vijf van haar locaties en in parallel hieraan om op basis van de ervaringen hierbij, de samenwerking tussen verschillende locaties verder vorm te geven. Achterliggend doel hierbij is het streven naar een evoluerend, Toyota Production System (TPS) -achtig systeem waaraan elke locatie kan bijdragen.

Consulting, coaching en competency building
De dienstverlening van Dumontis bestaat uit drie pijlers: consulting, coaching en competency building. Volgens van Stekelenborg onderscheidt zijn adviesbureau zich mede door de aandacht aan coaching en competency building: "Ik zie steeds meer dat organisaties niet meer zozeer op zoek zijn naar advies waarbij een team van consultants de "vis komt vangen", maar naar begeleiding bij het ontwikkelen van autonomie in het "zelf leren vangen van de vis". Met als gevolg dat klanten niet alleen op zoek zijn naar consulting diensten maar ook naar coaching en competency building. "Dumontis vult deze vraag in" aldus de adviseur.

Over Rob van Stekelenborg
Naast een gedegen academische opleiding en een promotie aan de Technische Universiteit Eindhoven, en afronding van de NEVI-3 en APICS CPIM opleidingen, beschikt Rob van Stekelenborg over een ruime, internationale ervaring op het gebied van Operations management en verbetering. Deze deed hij o.a. op in leidende posities bij toonaangevende en vooruitstrevende organisaties zoals GE, Bayer, Philips, Valeo (een referentie als het gaat om de toepassing van Lean in Europa) en Areva. Toyota was zijn klant en hij bezocht Lean organisaties in Japan en ondervond daar de essentie van Lean denken en doen. Meest recentelijk was hij in Nederland werkzaam voor IG&H Consulting & Interim. Rob van Stekelenborg kan worden gezien als de architect van vele Lean, TPM, Six Sigma, Operational Excellence en Supply Chain initiatieven, hij traint en begeleidt medewerkers, ondersteunt en toont het voorbeeld op de werkvloer, en coacht top managers op hun weg naar Lean leiderschap.

Over Dumontis
Dumontis helpt organisaties autonoom te worden in continu verbeteren en daarbij de gehele organisatie te mobiliseren. Zo zijn resultaten duurzaam en de daaraan ten grondslag liggende werkwijzen verankerd bij de medewerkers. Zij doet dit door te ondersteunen met consulting, coaching en competency building. Dumontis heeft daarbij specifieke expertise op het gebied van Lean, TPM, Six Sigma, kwaliteitsverbetering, Supply Chain Management, Supplier Integration en Supplier Development. Dumontis is vooral actief voor klanten in de industrie, technische dienstverlening, groot- en detailhandel, logistieke dienstverlening en incidenteel in de zorgsector. Naast haar focus op de Nederlandse markt, verleent Dumontis op basis van haar ruime internationale ervaring haar diensten ook aan internationale organisaties, actief over de gehele wereld.

Nieuws