Ex BCG adviseur John Browett topman bij Apple

06 februari 2012 Consultancy.nl

Ex Boston Consulting Group adviseur John Browett wordt de nieuwe Senior Vice President Retail van Apple. Browett is afkomstig van het Europese bedrijf Dixons Retail, waar hij sinds 2007 CEO was. Hij volgt bij Apple Ron Johnson op (die CEO werd bij JC Penney) en zal rechtstreeks rapporteren aan Apple CEO Tim Cook. Browett wordt met ingang van april 2012 verantwoordelijk voor de retailstrategie van Apple en de internationale uitbreiding van het aantal Apple Stores.

De Engelsman krijgt 361 Apple Stores onder zijn hoede verdeeld over 10 landen (vanaf 18 februari 11 landen). De retailstores zijn een essentieel onderdeel van Apple geworden en dragen voor bijna 13% bij aan de omzet. John Browett krijgt de leiding over meer dan 36,000 werknemers wereldwijd.

Zie ook het bericht: Apple uitermate succesvol zonder externe consultants

Voor zijn dienstverband bij Dixons had Browett al diverse leidinggevende functies bekleed bij Tesco , waaronder die van CEO van Tesco.com. Daarvoor werkte hij als strategy consultant bij The Boston Consulting Group, waar hij klanten adviseerde over retail en consumentengoederen. Hij studeerde natuurwetenschappen aan de Universiteit van Cambridge en heeft een MBA gehaald aan de Wharton Business School.

Nieuws