Ex-Berenschot adviseur nieuwe voorzitter RvC Ajax?

01 juni 2011 Consultancy.nl

Steven ten Have, in het verleden adviseur bij Berenschot, is een van de belangrijkste kandidaten om voorzitter te worden van de raad van commissarissen van Ajax. Ten Have werkte tussen 1994 en 2003 voor het adviesbureau, o.a. als Consultant Corporate Strategy en Managing Director van The Change Factory. In zijn laatste jaren bij Berenschot was Ten Have Vice-voorzitter van de Groepsdirectie.

Opvallend is dat Ten Have geen ervaring heeft in de voetbalwereld. De belangrijkste taak voor de nieuwe raad van commissarissen is het aanstellen van een algemeen directeur.

Ten Have is momenteel partner bij TEN Have Change Management, een adviesbureau dat zich richt op organisatieverandering en bedrijfsstrategie. Daarnaast bekleedt hij verschillende nevenactiviteiten, onder andere in de RvC van ABN Amro, en is hij hoogleraar strategie en verandering aan de VU.

Ajax heeft uitgebreid gesproken met de 43-jarige ondernemer gesproken. Ook heeft hij gesproken met drie van de overige vier beoogde commissieleden, inclusief technisch commissaris Johan Cruijff.

Over Steven ten have
Steven ten Have studeerde rechten en psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na afronding van deze studies haalde hij zijn doctoraal bedrijfskunde aan de Universiteit Nijenrode. Na een aantal jaren voor Berenschot te hebben gewerkt als adviseur, manager en statutair bestuurder, richtte hij in 2003 samen met Wouter ten Have en Ton Speet TEN HAVE Change Management op. Ten Have adviseert vooral middelgrote en grote ondernemingen over organisatieverandering, strategie, herstructurering en besturing en topstructuur. Hij is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Twente op een proefschrift over strategische veranderingen bij grote ondernemingen zoals Nokia en ST Microelectronics. Ten Have is als hoogleraar Strategie & Verandering verbonden aan de postdoctorale opleiding Verandermanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuws