Evidence board moet consultancy inzichtelijker maken

11 maart 2011 Intermediair

Door evidence board consulting moet consultancy meer inzichtelijk gemaakt worden. Volgens Joan Baaijens, consultant bij IT-bedrijf Ordina en onderzoeker evidence based consulting aan de Universiteit van Tilburg, betreft dit advisering op basis van aantoonbare resultaten uit het verleden. Daarmee moet een einde komen aan de onduidelijkheid rond adviezen.

Sommige consultants krijgen immers voor hun werkzaamheden duizenden euro`s per dag, maar daar staat vrijwel niets tegenover. Zo hoeven ze amper de harde cijfers te laten zien waarop zij hun adviezen baseren. Omdat de adviezen echter soms zeer ver gaan, is dit niet erg logisch. Een aantal consultants vond dit zelf ook en zette daarom de weg in naar evidence board consulting. Met deze aanpak moet het afgelopen zijn dat een gelikte presentatie en een goed pak de doorslag geven in de keuze voor een consultant.

Deskundigheid zou vaker leidend moeten zijn. Volgens Jeroen Collette, interim-manager en partner bij adviesbureau Boer & Croon in Amsterdam, zijn consultants altijd wel deskundig, maar vraagt de opdrachtgever niet genoeg door. Als een consultant echter goed onderzoek verricht, kan hij of zij ook veel beter gefundeerd adviseren.

Nieuws