Energieconsultant McKinnon & Clarke overgenomen

05 januari 2010 McKinnon & Clarke

De wereldwijde energieconsultant McKinnon & Clarke (M&C), met het hoofdkantoor in Dunfermline (Schotland) en een Nederlandse vestiging in Capelle aan den IJssel, is voor £ 22 miljoen overgenomen door de investerings-maatschappij Lyceum Capital. Het adviesbureau adviseert zakelijke gebruikers op het gebied van energie en milieuwetgeving. Dit gebeurt in zowel gereguleerde als gedereguleerde markten in 21 landen.

M&C heeft in 2008/2009 een omzet behaald van £22,7 miljoen. Dit omzetcijfer zal naar verwachting stijgen tot £60 miljoen in 2013, aangezien steeds meer ondernemingen de consultant inschakelen voor het beheren van hun energie-inkoop en van complexe milieuverantwoordelijkheden. Ook een actieve acquisitiestrategie in EU en Australië zal bijdragen aan de snelle groei van M&C.

Na afronding van de overname zal oprichter Sandy McKinnon een minder-heidsbelang behouden in M&C, terwijl de CEO van M&C, Simon Northrop het bedrijf verder zal leiden. Daniel Adler en David Harland van Lyceum Capital zullen toetreden tot de board van het bedrijf, evenals Bill McCall, als chairman, en Gerry Higgins die is aangesteld als executive vice chairman.

McKinnon & Clarke telt 373 medewerkers, waarvan 31 in Nederland.

Nieuws

Meer nieuws over