Ecofys: Nieuwe app bespaart automobilisten brandstof

28 september 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag lanceren DriveGain en Ecofys de nieuwe iPhone-app ‘Fueless’. De applicatie helpt automobilisten om tijdens het rijden brandstof te besparen – ter waarde van gemiddeld 180 euro per jaar. Fueless is gratis te downloaden bij de iPhone App Store. De Fueless app laat gebruikers horen en zien hoe ze brandstof kunnen besparen door hun rijgedrag aan te passen. Zo kunnen ze hun gemiddelde brandstofverbruik verminderen met 13 procent: een besparing van 180 euro per jaar. Dit blijkt uit onderzoek van DriveGain, dat de app samen met Ecofys zal demonstreren op de Ecomobiel beurs in Rotterdam op 27 en 28 september.

“Nieuwe vaardigheden leren om je brandstofverbruik te verminderen kan heel moeilijk zijn”, zegt Simon East, CEO van DriveGain. “Maar met Fueless helpen we bestuurders om brandstof te besparen door ze positieve feedback te geven terwijl ze rijden”.

Wedstrijdje zuinig rijden
De app is verbonden met de website www.fueless.nl. Daar kun je als automobilist je resultaten checken en een wedstrijdje zuinig rijden doen met je vrienden en collega’s. Fueless werkt met elke gewone benzine- of dieselauto, handgeschakeld of automaat. Naast de iPhone is er geen andere hardware nodig. Zowel individuen als organisaties kunnen direct van Fueless profiteren. Fueless is ontwikkeld in het kader van Het Nieuwe Rijden, een programma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit Instituut. “Fueless draagt duidelijk bij aan ons doel om in drie jaar een Megaton minder CO2 uit te stoten”, zegt Paul Hoffschult, programmamanager van Het Nieuwe Rijden. “En omdat de app is verbonden met internet, kunnen we gemakkelijk de effecten bijhouden en nieuwe inzichten verwerven".

Vertrouwen in besparing
Ecofys, dat samen met DriveGain de software ontwikkelde, heeft ook vertrouwen in de mogelijke brandstofbesparing. “Met de Greendriver Challenge, een wedstrijd in zuinige rijstijlen, hebben we eerder een 10 procent lager brandstofverbruik weten te bereiken”, zegt Jasper Deman, consultant bij Ecofys. “En met Fueless wordt het een wedstrijdje om elke dag dat je rijdt zoveel mogelijk te besparen”.

Informatie voor de redactie

Over Het Nieuwe Rijden - www.hetnieuwerijden.nl
Het programma Het Nieuwe Rijden (HNR) stimuleert automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Dat via uiteenlopende projecten, maar ook via rijstijltips en trainingen. Doel van het programma is een reductie van minimaal één megaton CO2 in drie jaar. Het programma 'Het Nieuwe Rijden' wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Paul Hoffschult, Instituut voor Duurzame Mobiliteit
T: +31 (0) 30 608 77 99
E: info@ivdm.nl

Over DriveGain - www.drivegain.com
DriveGain produceert een iPhone-applicatie die automobilisten helpt om brandstof te besparen terwijl ze rijden, door hen audio- en visuele feedback te geven. DriveGain stelt zijn technologie ook beschikbaar aan derden via licenties. DriveGain is een BV, gevestigd in Amersham in het Verenigd Koninkrijk. U kunt DriveGain volgen op Twitter: @DriveGain.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simon East, DriveGain Limited
T: +44 (0) 113 815 2255
E: press@drivegain.com


Over Ecofys - www.ecofys.nl
Ecofys is een toonaangevende kennis- en innovatieonderneming op het gebied van duurzame energie, energie-efficiency en klimaatverandering. Ecofys doet onderzoek en biedt oplossingen van productontwikkeling tot implementatiemanagement. Onder de klanten van Ecofys zijn energiebedrijven, financiële instellingen, multinationals, regeringen en lokale overheden, internationale instituties, projectontwikkelaars, woningcorporaties, bouwbedrijven en energieconsumenten over de hele wereld. De missie van Ecofys is ‘een duurzame energievoorziening voor iedereen’.