Ecofys: Energiebesparingsbeleid in Europa moet beter

04 oktober 2010 Ecofys

De impact van het Europese beleid voor energiebesparingsbeleid moet verdrievoudigen om de EU 2020 doelstellingen te halen. Dat concludeert sustainability adviesbureau Ecofys.

De effectiviteit van het energiebesparingsbeleid in Europa moet verdrievoudigen om het doel van 20% energiebesparing in 2020 te halen. Een nieuwe studie van Ecofys en het Fraunhofer ISI instituut laat zien dat deze besparing bereikt kan worden met kosteneffectieve maatregelen. Uitvoering van die maatregelen zal de energierekening van Europese huishoudens en bedrijven met jaarlijks €78 miljard verlagen. Meer energiebesparing maakt het bovendien eenvoudiger en goedkoper om 20% van de Europese energievraag in 2020 met duurzame energie te voorzien.

Energy Savings 2020

De “Energy Savings 2020” studie werd uitgevoerd in opdracht van de European Climate Foundation (ECF) en het Regulatory Assistance Project (RAP). Auteurs van het rapport zijn Bart Wesselink (Ecofys) en Robert Harmsen (Ecofys) en Wolfgang Eichhammer (Fraunhofer ISI). Het Energy Savings 2020 rapport is te downloaden via www.energysavings2020.eu.

Nieuws

Meer nieuws over