DreamTeam: naamsbekendheid pensioenfondsen zwak

03 juni 2008 Consultancy.nl

De merkbeleving van pensioenfondsen is zwak. Fondsen moeten hun naamsbekendheid in de markt verbeteren. Dat concludeert consultancybureau DreamTeam Companies uit een consumentenonderzoek. Van de ruim duizend ondervraagden (werkenden tussen 22 en 61 jaar) weet 82% het eigen pensioenfonds te noemen.

"Hierbij valt het op dat, hoewel herleidbaar tot de juiste naam van een bestaand pensioenfonds, er veel onvolledige namen, foutieve schrijfwijzen en namen van commerciële pensioenuitvoerders worden genoemd", aldus DreamTeam. "In termen van merkbeleving valt er nog een wereld te winnen, zeker voor de middelgrote en kleine pensioenfondsen."

Het adviesbureau adviseert fondsen daarom om een meer aansprekende of kortere naam te kiezen. Volgens directeur Ed van Zoelen moeten vooral middelgrote en kleine pensioenfondsen prioriteit geven aan hun merklading: "Ondanks dat de discussie is verstomd, zal de verplichte pensioendeelname over vijf tot tien jaar van de baan zijn. Maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de individualisering, maken dit onontkoombaar."

Van Zoelen denkt dat fondsen juist nu veel energie moeten steken in hun naamsbekendheid. "De bekendste wordt ook de grootste."

Nieuws

Meer nieuws over