Deloitte lanceert mobiel solliciteren

09 februari 2010 Deloitte

Adviesbureau Deloitte neemt vandaag als eerste corporate werkgever in Nederland een applicatie in gebruik voor het werven van mensen via de mobiele telefoon. Potentiële werknemers kunnen via een mobieltje op de hoogte blijven van de carrièremogelijkheden bij Deloitte en direct solliciteren.

Via deze gratis applicatie op de mobiele telefoon, genaamd 'shake your job', kunnen gebruikers van een iPhone, iPod of iPad makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe vacatures in hun vakgebied en direct, zonder de PC op te starten, solliciteren. Shake your job, maakt het mogelijk door het letterlijk schudden met je telefoon, dat de vacatures in de directe omgeving getoond worden. Wanneer harder geschud wordt met het mobieltje, komen de vacatures in een wijdere omtrek in beeld. Naast de mogelijkheid om eenvoudig te zoeken naar banen beschikt het ook over slimme zoekfuncties. Tegelijkertijd met de lancering van deze zogenaamde iPhone App is de recruitmentsite werkenbijdeloitte.nl geschikt gemaakt voor gebruik vanaf mobiele telefoons. Ook zijn social media volledig geïntegreerd in deze mobiele site.

Het adviesbureau speelt met deze ontwikkelingen in op het groeiende gebruik van mobiel internet. De verwachting is dat mobiel internetgebruik in Nederland de komende jaren sterk zal groeien. Momenteel verloopt ongeveer 15% van het internetgebruik via mobiele apparaten en naar verwachting zal dit in 2014 groeien tot 47%. De introductie van populaire mobiele apparaten zoals de iPhone en de vorige week gelanceerde iPad dragen hier sterk aan bij. “Deloitte wil voor iedereen makkelijk en snel bereikbaar zijn. Met deze mobiele oplossingen dragen we daar sterk aan bij en zijn we goed voorbereid op de toekomst waarin mobiel internet een steeds belangrijkere rol zal spelen,” zegt Ewout Bolhuis, Leader Recruitment & Deployment bij Deloitte.

Nieuws