CSC wint IT opdracht opdracht van $2,9 miljard

13 december 2009 Consultancy.nl

CSC, een toonaangevend wereldwijd outsourcing-, consulting- en systeemintegratiebedrijf heeft een 10 jarige overeenkomst van circa €2 miljard getekend met Zurich Financial Services Group (Zurich).

Het contract bevat voornamelijk diensten gerelateerd aan infrastructurele managed services in data centers en informatietechnologie (IT). De hoofdovereenkomst levert het geraamte voor landenspecifieke overeenkomsten die opeenvolgend door de locale entiteiten van elke partij worden aangegaan. De hoofdovereenkomst zal effectief worden bij het tekenen van de eerste landenspecifieke overeenkomst. Het contract omvat de wereldwijde centralisatie van datacenters en server virtualization en is ontworpen om Zurich’s bestaande datacenter omgeving te transformeren in een volledig gemoderniseerd, flexibel en in hoge mate virtuele bewerking.

De potentiële volledige contractwaarde wordt geschat tot €2 miljard uitgaande van succesvolle onderhandelingen met betrekking tot alle verwachte landenspecifieke overeenkomsten en de verschaffing van de volledige reikwijdte van diensten in alle geplande landen gedurende de 10 jarige periode. De diensten zullen naar verwachting starten onder de hoofdovereenkomst en een of meer landenspecifieke overeenkomsten in de eerste helft van 2010. Alle overeenkomsten zijn onderwerp van reguleringen en andere autorisaties en inlichtingen, waaronder overleg tussen relevante ondernemingsraden.
 
Onder de voorwaarden van de overeenkomst, afhankelijk van de landenspecifieke overeenkomsten die worden aangegaan, zullen tot ongeveer 1000 werknemers van Zurich mogelijk worden overgeplaatst naar CSC gedurende de eerste helft van 2010.

De betrekkingen tussen Zurich en CSC begon in juli 2004 toen de bedrijven een 7-jarige overeenkomst van €900 miljoen over applicaties en outsourcing tekenden. In 2008 werd de reikwijdte van het werk vergroot tot desktop services en Europa en Noord-Amerika.

 

Nieuws