CSC koopt Energy en Utilities strategiekantoor

24 augustus 2010 Consultancy.nl

CSC heeft een overeenkomst gesloten om Bass & Company te kopen, een strategy & operations adviesbureau dat diensten levert aan elektrische, gas- en waternutsbedrijven. De acquisitie zal het CSC mogelijk maken wereldwijde nutsbedrijven beter te adviseren, en ondersteunt tevens CSC’s strategische industrie groeiplan om de aanwezigheid van het bedrijf in de chemische, energie- en natuurlijke bronnenmarkt uit te breiden. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt en de transactie zal naar verwachting aan het eind van augustus 2010 worden afgerond.

Met een getalenteerde groep van senior industry adviseurs in de vakgebieden ‘smart utility’, omzetcyclusmanagement, utility billing, energie-efficiëntie en energietechnologie, alsook een indrukwekkend aantal klanten in de Verenigde Staten en Europa, levert Bass & Company een onmiddellijke mogelijkheid voor CSC om zijn zaken in de wereldwijde voorzieningenindustrie uit te breiden. Mike Bassignani, de CEO van het bedrijf, zal CSC’s Utilities Division leiden.

“Bass & Company’s sterke reputatie, industrie-expertise en uitgebreide resultaat van geloofwaardig werk in de voorzieningenindustrie zijn spannende toevoegingen aan de CSC organisatie”, zei Bob Welch, president van CSC’s Chemical, Energy and Natural Resources Group. “Nu we zoeken naar strategische manieren om ons marktbereik uit te breiden en onze klanten te helpen bij het realiseren van operationele efficiëntie door innovatie, was deze acquisitie een natuurlijke aanvulling. Het bouwt voort op CSC’s profiel in de industrie door decennia aan ervaring met nutsbedrijven toe te voegen, versterkt onze mogelijkheid om zakelijk-relevante diensten te leveren en positioneert CSC om nieuwe bedrijven te winnen.”

“Onze klanten vertellen ons al jaren dat Bass & Company’s brede ervaring, grote expertise en sterke werkethiek de reden zijn waarom ze ons inhuren, maar dat ze wensten dat we de schaal en capaciteit hadden om meer te doen dan slechts de sleutelrollen in grotere technologische initiatieven te selecteren”, zei Bassignani. “We zijn blij dat we tot CSC toetreden, een internationale organisatie van formaat in de voorzieningenindustrie die met zijn breedte van integratie- en managed services-capaciteiten ons de mogelijkheid geeft de grote kansen te volgen die we zien in de wereldwijde voorzieningenmarkt.”

Nieuws

Meer nieuws over