Conclusion: Nederlanders vinden hun tuin belangrijk

17 augustus 2011 Consultancy.nl

Nederlanders vinden hun tuin belangrijk. Niet een onderhoudsvrij, dichtgeplaveid lapje grond, maar een eigen plek waar je kunt genieten van bloemen en planten. Dat is de - voor de natuur - positieve uitkomst van een onderzoek onder tuinbezitters door adviesbureau Conclusion uit Utrecht.

"Het stenen tijdperk in de tuin is duidelijk op zijn retour", zegt Flip van Leeuwen, directeur van Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland, die de consultants van Conclusion heeft ingehuurd voor het onderzoek. De meeste van de ongeveer 3,5 miljoen liefhebbers en geïnteresseerden vinden de planten en bloemen het belangrijkst in hun tuin. Het ervaren van de natuur geeft mensen rust en nieuwe energie. De sociale functie van de tuin scoort ook hoog. Ongeveer 90 procent van de tuinliefhebbers vindt het gezellig om familie en kennissen te ontvangen in de tuin. "Een groene tuin biedt meer plezier en ontspanning dan een tuin vol steen", concludeert Flip van Leeuwen. "Bovendien vinden vogels en vlinders dat veel aantrekkelijker. Ook de natuur gedijt bij groene tuinen."

Over Conclusion
Conclusion is dé dienstverlener op het gebied van Human Capital, Communication, Organisation en Technology. De 30 werkmaatschappijen van Conclusion zijn actief in de marktsegmenten industry, finance, sociale zekerheid en zorg, overheid en non-profit.

Nieuws

Meer nieuws over