CIBER richt competentiegroep User eXperience op

21 juni 2010 CIBER

 

CIBER Nederland heeft de competentiegroep User eXperience opgericht, die bestaat uit consultants met ruime ervaring op het gebied van design, interactieontwerp en ontwikkelen van innovatieve applicaties voor het Web en mobiele platformen, waaronder de iPhone. Hiermee wil de ICT-dienstverlener de gebruiker centraal stellen in de ontwikkeling van webapplicaties. De competentiegroep biedt een totaaloplossing voor organisaties die een webapplicatie of mobiele applicatie willen ontwikkelen voor intern of extern gebruik.

Verbetering mogelijk
Volgens Tom van den Berg, directeur van adviesbureau CIBER Nederland, gaat er vaak te veel mis in het ontwikkelen van webapplicaties: “Niet alleen worden er fouten gemaakt, maar ontwikkeltrajecten duren regelmatig langer of kosten meer dan gepland, omdat de uiteindelijke gebruiker niet tevreden is over het eindresultaat.”

Oog voor gebruiker
Innovatieve applicaties voor het Web en mobiele platformen worden door de competentiegroep User eXperience ontwikkeld met het oog op de gebruiker, waarbij design, gebruiksgemak en implementatie in combinatie met een bewezen projectaanpak centraal staan. Hierbij wordt er rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Web development zoals HTML5 en iPhone OS versie 4.

Voordelen
De voordelen van de totaaloplossing die de competentiegroep biedt ten opzichte van de meeste ontwikkeltrajecten van webapplicaties zijn onder meer een snellere acceptatie door de eindgebruikers, geen gefragmenteerd ontwikkeltraject, minder kosten en een kortere ontwikkelingstijd. Het is ook mogelijk om de diensten van de totaaloplossing (design, interactieontwerp, ontwikkeling, advies en projectleiding) als losse componenten binnen een bestaand project in te zetten.

Onlangs heeft de nieuwe competentiegroep een iPhone app ontwikkeld voor uitgeverij Malmberg. Met behulp van deze innovatieve mobiele applicatie kunnen havo- en vmbo-leerlingen Engelse woorden leren binnen een bestaande leeromgeving van Malmberg.

 

Nieuws