CIBER ontwikkelt iPhone-apps voor Malmberg

03 juni 2010 Consultancy.nl

CIBER heeft twee apps ontwikkeld voor educatieve uitgeverij Malmberg, waarmee vmbo- en havo-leerlingen op de iPhone, iPod en iPad kunnen oefenen voor hun eindexamen Engels. Met de Woordtrainer-apps van All right! en Of course! kunnen de eindexamenleerlingen oefenen met de betekenis, schrijfwijze en uitspraak van Engelse woorden.

Mobiel leren
Malmberg ontwikkelde eerder al samen met adviesbureau CIBER het e-Publishing Platform, een portal waarop lesmethodes van Malmberg online te vinden zijn. De gratis apps zijn onderdeel van een proef met mobiel leren, gericht op scholieren 4 vmbo-gt en 5 havo, die voor hun eindexamen Engels verzekerd willen zijn van een goede woordkennis. “Via de iPhone bereiden zij zich nog beter voor op hun examens. Tegelijkertijd zien wij of dit soort applicaties voor het onderwijs succesvol zijn”, aldus Ronald Philipsen, Marketing Manager Voortgezet onderwijs en MBO bij Malmberg.

Groeiende markt
Malmberg verwacht een sterke groei in de markt voor apps speciaal bestemd voor het onderwijs. Uit onderzoek van Apple blijkt dat een groeiend aantal leerlingen in het Voortgezet onderwijs een iPhone heeft. De apps bevatten alle woorden van de lesmethodes van Malmberg, waardoor leerlingen niet hoeven door te klikken naar een site voor het oefenmateriaal.

Populair
Malmberg biedt de twee apps voorlopig gratis aan via de App Store van Apple. Binnen een week na de release, begin mei, stonden de twee apps bovenaan in de top tien van meest populaire free apps in de App Store. Op dit moment zijn de apps al meer dan 9.000 keer gedownload.

Samenwerking
CIBER en Malmberg hebben de apps in samenwerking ontwikkeld. CIBER heeft gebruik gemaakt van de beschikbare techniek en content van de woordtrainer die we al op onze methodesites aanbieden. Die techniek vormde een goede basis om een mobile app voor het Apple-platform te maken.

Mario Smit, Service Line Manager ECM & Portals verklaart: “Informatie wordt op steeds meer uiteenlopende manieren verspreid en geconsumeerd. Van PC’s tot smartphones, pads, netbooks en interactieve TV’s. Met het ontwikkelen van de Apps laat CIBER zien dat innovatie belangrijk is en dat ze nu al bezig zijn met de nieuwe generatie internettoepassingen.”

Malmberg besluit voor het eind van dit schooljaar of deze applicaties worden uitgebreid naar andere platformen voor mobiele telefonie en worden uitgebreid naar andere vakken waar Malmberg methodes voor levert.