CIBER implementeert multiwebcatalogus-oplossing bij AVEBE

20 april 2010 CIBER

 

CIBER Nederland heeft een zelf ontwikkelde multiwebcatalogus-oplossing geïmplementeerd bij het zetmeelconcern AVEBE. Door deze oplossing is de inkoop bij AVEBE gestandaardiseerd en kunnen gebruikers meerdere webcatalogi gebruiken binnen de module Plant Maintenance van SAP R/3.

Beperkt aantal webcatalogi
AVEBE maakt al langer gebruik van deze module, waarin het onderhoud van de machines en gebouwen bijgehouden kan worden. Binnen versie 4.7 van SAP R/3 kan echter per onderhoudslocatie en onderhoudstype (bijvoorbeeld elektrotechnisch of mechanisch onderhoud) maar één webcatalogus worden gekoppeld. Met de oplossing van CIBER is deze beperking weggenomen en kan AVEBE een onbeperkt aantal webcatalogi gebruiken.

Veel minder kostbaar
Meile de Haan, Senior SAP Consultant bij adviesbureau CIBER: “Binnen nieuwere versies van SAP (ECC) is het inmiddels standaard dat er meerdere webcatalogi gebruikt kunnen worden. Voor AVEBE was het inzetten van onze oplossing veel minder kostbaar dan een upgrade naar een nieuwere versie van SAP R/3 en bovendien sneller te realiseren. Wij hebben een dergelijke oplossing al eerder bij een andere grote klant geïmplementeerd en konden AVEBE dus uit een praktijkvoorbeeld de mogelijkheden laten zien van onze multiwebcatalogus-oplossing.”

De Nederlandse organisatie van AVEBE wilde de webcatalogi ook koppelen aan de de transacties in de SAP-module Materials Management, waarmee Aanvragen Tot Bestelling (ATB’s) aangemaakt en gewijzigd worden.

Gert Rijnhart, Application Manager bij AVEBE: “We zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, om kosten te reduceren. We constateerden dat binnen de inkoopfunctie eenvoudig kostenreducties konden worden doorgevoerd door het inzetten van catalog buying. Over de artikelen uit de catalogi zijn door de inkoopafdeling heldere afspraken gemaakt met de leverancier over onder meer de prijs, levertijd en leveringscondities. Operationele inkopers hoeven nu niet meer ATB’s van eindgebruikers af te handelen: door de nieuwe oplossing worden ATB’s automatisch omgezet in een bestelling. Hiedoor besparen we niet alleen 1 FTE, maar kunnen we ons ook meer bezig houden met strategische inkoop.”

De implementatie is vlekkeloos verlopen: inmiddels zijn vijf leveranciers van AVEBE succesvol gekoppeld met de multi-webcatalogus-oplossing.

 

Nieuws