CIBER beheert inkoopcatalogus IntelleCat bij Bayer

29 juni 2010 Consultancy.nl

CIBER Nederland verzorgt de managed services van de centrale inkoopcatalogus IntelleCat voor Bayer Material Science. De ICT-dienstverlener gaat de inkoopcatalogus van het farmaceutische bedrijf ook in beheer nemen, in de datacenters van CIBER in Amsterdam en Rotterdam. Wereldwijd werken 15.000 eindgebruikers binnen Bayer Material Science met IntelleCat.


IntelleCat
Bayer is één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, met meer dan 100.000 werknemers. De inkoopcatalogus IntelleCat wordt door de organisatie gebruikt voor alle in te kopen producten en diensten. IntelleCat ‘leest’ informatie uit beschikbare webcatalogi en ontsluit deze via een interface naar de eindgebruikers. Gebruikers hebben hierdoor via één ingang altijd toegang tot alle bijgewerkte informatie. Daarnaast rapporteert IntelleCat automatisch wijzigingen in assortiment en prijs, zowel voor de interne als de externe ontsloten catalogi.

Bredere oplossing
Bayer Material Science werkte al langer met een catalogusoplossing. Adviesbureau CIBER heeft met IntelleCat een bredere oplossing in de organisatie gerealiseerd en tevens het beheer op zich genomen. Om de verbinding tussen IntelleCat en internet veilig te stellen, heeft CIBER ook de netwerkverbindingen in beheer. Vanuit CIBER Managed Services in Den Bosch wordt het technisch applicatiebeheer verzorgd, in samenwerking met CIBER India.

Strategisch onderdeel binnen organisatie
Stephen Lasky, Service Executive bij Bayer Material Science: “Inkoop is een belangrijk strategisch onderdeel van onze organisatie. Doordat alle informatie in één catalogus verzameld is, leveren we onze gebruikers optimaal gebruiksgemak. Door het uitbesteden van de IntelleCat-diensten aan CIBER hoeven we ons over de continuïteit geen zorgen te maken.”

“CIBER vertegenwoordigt Veriscape met IntelleCat in Europa, daardoor hebben we veel ervaring en expertise opgebouwd”, zegt Marien van Bezooijen, Sales Manager van CIBER. “We merken dat het onze klanten erg helpt om het assortiment en de prijzen van verschillende catalogi te beheersen. We zijn er erg trots op dat een grote onderneming als Bayer Material Science, met duizenden eindgebruikers van IntelleCat, het beheer van deze tool bij CIBER heeft ondergebracht.”

Nieuws