Chris van den Berg wint Logica Graduate Award

18 januari 2012 Consultancy.nl

Logica heeft eind vorige week de prestigieuze afstudeerprijs de "Working Tomorrow Graduate Award" (WTGA) uitgereikt. Uit veel inzendingen zijn dit jaar 25 opdrachten geselecteerd, waarvan vijf kandidaten waren genomineerd. De vakvury koos Chris van den Berg tot winnaar van 2012 - hij bedacht een ICT systeem dat bloemen kan sorteren op grond van hun rijpheid. De Young Logica Netwerkprijs (op basis van stemmen) is gewonnen door Yosuf Haydary, die een systeem voorstelt om de populatie van van orang-oetans wereldwijd goed in kaart te kunnen brengen.

Working Tomorrow is een uniek afstudeerprogramma om de haalbaarheid en mogelijkheden van innovatieve oplossingen te onderzoeken, waarin ICT de hoofdrol speelt. De vakjury bestaat uit managers en directieleden uit het bedrijfsleven. Bij de beoordeling dit jaar is er met name gelet op het innovatieve karakter, toepasbaarheid en maatschappelijk toegevoegde waarde. Tijdens de uitreiking waren er twee prijzen te verdienen. De Working Tomorrow Graduate Award, een award van de vakjury en de Young Logica Netwerkprijs, de publieksprijs kon worden verkregen via unieke stemmen.

Automatic Rose Grading
De Working Tomorrow Graduate Award is gewonnen door Chris van den Berg met zijn onderwerp 'Automatic Rose Grading'. De achtergrond van zijn afstudeeropdracht was de beoordeling en sortering van bloemen op grond van hun rijpheid. De rijpheid van bloemen wordt in vijf stadia beoordeeld door een expert. Chris bouwde als alternatief een systeem dat de rijpheid geautomatiseerd beoordeelt aan de hand van een digitale foto. In het geval van dit 'Automatic Rose Grading-onderzoek' kan menselijke intelligentie wel degelijk vervangen worden door machinale intelligentie: de computers zijn sneller en nauwkeuriger dan hun menselijke tegenhangers. Chris is afgestuurd aan de VU op het gebied van kunstmatige intelligentie met als eindcijfer een 9.

De Young Logica Netwerkprijs
De Young Logica Netwerkprijs is gewonnen door Yosuf Haydary. Hij heeft voor zijn onderwerp 'gezichtsherkenning van orang-oetans' 28% van de stemmen gekregen. De orang-oetan is een bedreigde diersoort, om deze mensaap te kunnen beschermen moet de populatie wereldwijd in kaart worden gebracht. Door gezichtsherkenningstechniek in te zetten, kunnen orang-oetans voortaan sneller en beter geregistreerd worden.

Reactie Marcel Sommeling, Chief Client Officer Logica Benelux
"Wij willen blijven investeren in young professionals en hechten daarom grote waarde aan de WTGA awards. Elk jaar worden we weer verrast en ook dit jaar zaten er zeer goede inzendingen bij. De keuze is dan ook niet makkelijk, maar door te letten op het innovatieve karakter, de toepasbaarheid en maatschappelijk toegevoegde waarde van de onderwerpen, zijn we toch tot een keuze gekomen", aldus Marcel Sommeling, Chief Client Officer Logica Benelux.

Nieuws