Capgemini wint BPO en consultancy opdracht van 42m

12 december 2011 Consultancy.nl

Capgemini heeft een contractverlenging ter waarde van €42 miljoen afgesloten met International Paper, een wereldwijde speler in papier en verpakkingen. De contractverlenging tot 2018 omvat Business Process Outsourcing (BPO) en consultancy diensten op het gebied van Finance en Accounting (F&A). Met de hernieuwde verlenging bedraagt de totale duur van de samenwerking al 19 jaar.

Capgemini’s relatie met International Paper startte in 1999, toen 40 Capgemini-medewerkers werden ingezet om diensten te verlenen aan de Europese entiteiten van International Paper. In 2002 werd het contract uitgebreid naar de Verenigde Staten. Op dit moment zijn zo’n 480 consultants van het adviesbureau actief voor 240 locaties, die worden bediend vanuit Krakau in Polen, Nanhai in China en Guatemala City. De diensten omvatten het volledige F&A portfolio, waaronder Order to Cash, Procure to Pay, Record to Analyze en Treasury in zeven talen voor wereldwijd verspreide klantlocaties.

Harry Wauters, Director Global Financial Shared Services Centersvan International Paper: “We waren op zoek naar een bedrijf met een robuust F&A platform om onze doelstellingen te ondersteunen, zowel flexibel als schaalbaar, naar gelang onze zakelijke wensen. We hebben ervoor gekozen om onze relatie met Capgemini voort te zetten vanwege hun uitstekende op samenwerking gerichte aanpak, hun toegevoegde waarde die verder gaat dan de standaarddienstverlening en hun focus op voortdurende verbetering. Zij hebben in de afgelopen jaren hun toewijding laten zien aan het leveren van innovatieve en aanpasbare oplossingen.”

Hubert Giraud, CEO Capgemini Business Process Outsourcing zegt: “We zijn verheugd over deze mijlpaal, de contractverlenging met International Paper, en over de erkenning van het vertrouwen dat zij hebben in onze samenwerking, in het commitment en in de levering van deze belangrijke diensten. Het Capgemini engagement team heeft zijn exceptionele kwaliteiten laten zien op het gebied van industrialisatie en innovatie. We zien uit naar het verder uitbreiden van deze belangrijke strategische samenwerking en de voordelen die dit partnership zal opleveren voor beide partijen.”

Over International Paper
Fortune 500 bedrijf International Paper is wereldwijd marktleider in de productie van papier en verpakkingen. Het bedrijf heeft ruim 60.000 medewerkers actief in meer dan 20 landen. International Paper produceert onder meer ongecoat papier en industriële en consumentenverpakkingen voor markten in Noord- en Latijns-Amerika, Europa, Rusland, Azië en Noord-Afrika.

Nieuws