Capgemini wil 400m omzet met mobiele dienstverlening

26 maart 2012 Consultancy.nl

Capgemini heeft een nieuw dienstenpakket gelanceerd gericht op ‘mobiele dienstverlening’. De Franse dienstverlener wil door het samenvoegen van expertise vanuit verschillende gebieden, waaronder consulting, technologie en outsourcing, een ‘one-stop-shop’ ontwikkelen voor klanten. Met de lancering speelt Capgemini in op de groeikansen in het segment: “Mobile Solutions” wordt door analisten beschouwd als een van de snelst groeiende en meest winstgevende segmenten in de adviesbranche. Het adviesbureau heeft de doelstelling uitgesproken om met de dienst meer dan €400 miljoen aan extra inkomsten te genereren in 2015.

Uit recent onderzoek van Gartner (2012 CIO Agenda survey) blijkt dat mobiele technologie voor CIO’s de op een na hoogste (technologische) prioriteit is. Daarnaast gaan bedrijven flink investeren in mobiele dienstverlening – alleen al de wereldwijde markt voor mobiele apps zal in 2015 goed zijn voor meer dan $17 miljard. Met als gevolg dat “de implementatie van mobiele technologie de komende jaren sterk zal toenemen” aldus Capgemini.

Diensten
Het dienstenaanbod van Mobile Solutions omvat vijf hoofdcomponenten, die apart of als één totaaloplossing worden aangeboden:

1.Mobile Strategy: voor het uitwerken van een coherente mobiele strategie.

2.Mobile Applications: een geïndustrialiseerde aanpak gericht op de volledige ontwikkelingscyclus van een applicatie. 

3.Managed Mobility: complete ‘Application Lifecycle Services’, inclusief het beheer van applicaties en apparatuur met ondersteuning en hosting in de cloud.

4.Mobile Platforms: om mobiele oplossingen geschikt te maken voor verschillende platforms.

5.Reselling: metlicentietechnologie van Capgemini-partners krijgen klanten toegang tot het mobiele platform, de infrastructuur (hardware) en de mobiele apparatuur van die partners.


Samenwerking met technologiebedrijven
Om een end-to-end dienstverlening aan te kunnen bieden aan klanten zal Capgemini intensief samenwerken met verschillende technologiebedrijven, zoals SAP AG, Sybase en Microsoft. De partners gaan gezamenlijk, via een Software-as-a-Service-model (SaaS) of Platform-as-a-Service-model (PaaS) model, klanten bedienen op het gebied van consulting, software, implementatie, hosting en applicatieondersteuning.

Nieuws