Capgemini wint wereldwijd BI project bij Unilever

13 januari 2012 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Capgemini is gekozen als Unilever's global business intelligence partner. Samen met IT- en businessteams van Unilever zal Capgemini in de komende drie jaar werken aan de realisatie van een grootschalig transformatieprogramma. Unilever is een van de grootste producenten van consumentengoederen ter wereld. Het transformatieprogramma zal leiden tot een Enterprise Data Warehouse (EDW), dat wereldwijd 'real-time' data over klanten, markten en bedrijfsonderdelen levert ter ondersteuning van de besluitvorming over alle plannen en activiteiten van de organisatie.

Het Capgemini-team dat aan het project werkt, zal worden geleid vanuit het Verenigd Koninkrijk en op diverse locaties werken in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Asia Pacific. Een ontwikkelcenter in India zal het team ondersteunen.

Capgemini verslaat grote concurrenten
Capgemini werd door Unilever geselecteerd uit verschillende concurrerende aanbiedingen van grote internationale IT-dienstverleners. De belangrijkste redenen hiervoor waren onder meer Capgemini's kennis van BIM en van bewezen BIM-methodes, het track record in grote BIM-projecten en in de consumentengoederenmarkt en de succesvolle samenwerking met Unilever in de afgelopen vijf jaar in finance business process outsourcing. Begin 2011 is Capgemini
door Gartner gepositioneerd in het 'leaders' quadrant' van Global Business Intelligence en Performance Management Service Providers.

Migratie naar Enterprise Data Warehouses
Het programma omvat de migratie van verouderde datawarehouses naar het nieuwe EDW. Daarnaast voorziet het in datamining- and analysetools waarmee het Unilever-management op alle niveaus ondersteund wordt bij het nemen van snelle, accurate en feitelijke beslissingen, gebaseerd op actuele data. Naar verwachting zal het programma ook resulteren in significante en duurzame kostenreducties, zowel voor IT als voor de zakelijke activiteiten van Unilever wereldwijd.

Willem Eelman, Unilever's Global Chief Information Officer, zegt: "Dit programma is een van onze belangrijkste strategische initiatieven, niet alleen voor IT, maar ook voor Unilever's business wereldwijd. Het zal de manier waarop onze bedrijfsonderdelen informatie benaderen en gebruiken veranderen en daarbij nieuwe inzichten en consistentie bieden. Capgemini was voor ons een vanzelfsprekende partner, gezien hun stevige internationale ervaring in Business Information Management en hun begrip van onze onderneming."

Paul Nannetti, Capgemini's Global Leader Business Information Management zegt: "Unilever is al een van onze belangrijkste internationale klanten. Ik ben dan ook verheugd dat we met ze kunnen samenwerken om dit nieuwe en cruciale programma te realiseren, dat zich richt op het volledig ontsluiten van de kracht van informatie ten behoeve van hun business. We zien uit naar het toepassen van onze ervaring in wereldwijde BI-transformaties in dit programma en naar het combineren van onze kunde op het gebied van technologie, programmamanagement en businessconsulting."