Capgemini investeert wereldwijd in BIM

04 november 2009 Consultancy.nl

Capgemini heeft een grote investering aangekondigd om zijn mogelijkheden in Business Information Management (BIM), een verzameling diensten die het bedrijven mogelijk maakt hun informatielevenscyclus te besturen, te versterken. Organisaties zijn steeds meer op zoek naar nieuwe strategieën en technieken om inzichten in de enorme hoeveelheden van verschillend georganiseerde data, die verspreid over hun business applications is opgeslagen, te behouden, organiseren en vergaren.

Hiervoor is de Capgemini Group van plan 3,000 extra BIM adviseurs in te huren of te verplaatsen, waardoor zijn totale aantal BIM adviseurs meer dan 7,000 zal bedragen. Capgemini zal tevens een Center of Excellence in India creëren met in eerste instantie 1,000 specialisten, om state-of-the-art BIM technologieoplossingen aan te bieden aan klanten wereldwijd. Dit is de eerste in een serie van wereldwijde aankondigingen met betrekking tot de strategic portfolio, die gepland staan in de komende 2 kwartalen om alle disciplines van de Group te mobiliseren, ondersteund door een sterke verkoop.

BIM diensten die door Capgemini geleverd worden zijn onder andere strategic information management blueprinting; data architecture, warehousing and management; data analysis and performance reporting en electronic file management, retrieval and collaboration portals.

BIM is een sleutelprioriteit voor ondernemingen in het huidige economische klimaat. Volgens analysegroep AMR Research zullen bedrijven in 2010 $59.3 miljard besteden aan core business intelligence en performance management.

Nieuws