Capgemini expats kunnen eigen woonruimte uitzoeken

11 november 2011 Consultancy.nl

Capgemini laat sinds kort zijn expats in Nederland hun eigen woonruimte zoeken. Het adviesbureau komt daarbij tegemoet aan de individuele woonwensen van expats. Deze wensen zijn vaak afhankelijk van de duur van hun verblijf in Nederland. Capgemini blijft overigens de huisvestingskosten betalen.

Keuzevrijheid
Voorheen bepaalde Capgemini zelf de woonlocatie van een expat. Daar is nu dus een einde aan gekomen. “Van tijd tot tijd worden alle interne procedures bekeken en veranderd als daar aanleiding toe is”, zei Madelon Kaspers, woordvoerder van Capgemini. “Expats krijgen nu een vergoeding waarvan zij zelf hun huisvesting zullen moeten bekostigen.” Een van de redenen voor deze wijziging is het vergroten van de keuzevrijheid van de expat. Afwegingen bij de huisvestingskeuze zijn vaak individueel bepaald en hangen ook af van de duur van hun verblijf, zo liet Kaspers verder weten.

Specifieke expertise
Voor Capgemini werken vooral Indiase expats in Nederland. Ze worden naar Nederland gehaald vanwege hun specifieke expertise in bijvoorbeeld trainingen, of omdat extra kennis voor een klant nodig is. Gemiddeld verblijven honderd Indiërs voor Capgemini in Nederland. De lengte van hun verblijf varieert van een maand tot twee jaar.

Nieuws