Capgemini een van de sterkste IT consulting bedrijven

17 november 2011 Consultancy.nl

Capgemini gaat volgens analisten en beleggers een rooskleurige toekomst tegemoet – een ruime meerderheid hanteert een ‘koop’ advies voor het aandeel van het adviesbureau. Volgens Stijn Elebaut, financieel analist bij Société Générale Private Banking, is Capgemini zelfs “één van de kwalitatief sterkste bedrijven in de Europese IT-dienstensector”.

De Belgische analist verklaart zijn uitspraak als volgt: “We vinden Capgemini één van de kwalitatief sterkste bedrijven in de Europese IT-dienstensector dankzij 1) een goede omzetverdeling tussen outsourcing, consulting en technologiediensten, 2) een proactieve kostencontrole, 3) een gediversifieerd klantenbestand en 4) een sterke geografische omzetspreiding. Een belangrijk competitief voordeel van Capgemini is dat ca. 40% van het personeelsbestand zich ‘offshore’ bevindt - voornamelijk in India, Polen en Latijns-Amerika - waar de loonkosten lager liggen.

“Capgemini beschikt ook over een schuldenvrije balans. Voor 2011 verwacht de groep een omzetgroei van 9 tot 10% en een herstel van de operationele marge van 50 tot 100 basispunten. Topman Hermelin verklaarde onlangs dat hij geen significante vertraging in de activiteiten bij de klanten zag, hoewel hij zich voorzichtig uitliet voor 2012. We geloven echter dat de huidige waardering reeds rekening houdt met een economische vertraging” vervolgt Elebaut.

Nieuws