John Lageman van Capgemini naar SmartDocuments

24 januari 2012 Consultancy.nl

Na ruim elf jaar bij Capgemini te hebben gewerkt, heeft John Lageman (38) met ingang van 1 januari 2012 gekozen voor een nieuwe uitdaging bij SmartDocuments Nederland, specialist in enterprise output management en document composition. Lageman gaat de functie van strategisch directeur vervullen en het bedrijf uit Deventer (inter)nationaal verder op de kaart zetten.

Lageman heeft een imposante carrière achter de rug bij Capgemini. Zijn laatste rol daar was Domain Director Enterprise Content Management. Hij heeft ECM op de kaart gezet binnen en buiten Capgemini en laat een groep van ruim 160 ECM-consultants na. Capgemini is als ICT-dienstverlener een van de ECM-marktleiders in Nederland.

John Lageman over zijn vertrek na elf jaar bij het adviesbureau: “Het is voor mij moeilijk om Capgemini te verlaten, omdat ik jarenlang mijn ziel en zaligheid in de organisatie heb gestopt. We hebben een sterke, gezonde ECM-groep opgebouwd en voeren aansprekende projecten uit. De verleiding om te ondernemen bij SmartDocuments en weer te bouwen aan een nieuwe club met flinke ambities kon ik echter niet weerstaan. Daarbij komt dat in enterprise output management, multi-channelmanagement en document composition sterke groeikansen liggen: veel organisaties bezinnen zich nu op fenomenen als customer satisfaction en customer experience. Grotere klanttevredenheid bereik je door op de juiste wijze middels de juiste (digitale) kanalen met je klanten te communiceren. Klanten verwachten in dit (mobiele) digitale tijdperk meer dan ooit de juiste, volledige en voor hen relevante informatie te krijgen. Samen met het management wil ik erg graag die kansen benutten en SmartDocuments nationaal én internationaal verder op de kaart zetten.”

Marco Drost, directeur bij SmartDocuments Nederland, is verheugd met de komst van Lageman: “John kan voor ons met zijn kennis en ervaring van het totale ECM-speelveld nieuwe markten blootleggen. Bovendien betekent zijn komst dat minder druk op mij komt te liggen voor de expansie van SmartDocuments. Ik krijg nu meer gelegenheid om me op de productontwikkeling te richten en daardoor SmartDocuments ook technologisch voorop te laten lopen. Ik kijk uit naar de samenwerking met John en heb er vertrouwen in dat zijn komst voor alle partijen een goede zaak is.”

Nieuws

Meer nieuws over