Capco consultants beklimmen de Kilimanjaro berg

07 februari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Consultants van Capco, een internationaal adviesbureau voor de financiële sector, hebben gezamenlijk de Kilimanjaro beklommen. Deze sportieve uitdaging hebben zij ondernomen om geld op te halen voor de internationale ontwikkelingsorganisatie VSO. Het team bestond uit 12 medewerkers uit vijf verschillende landen, waaronder Justin Vosveld en Ronald van der Kleij van de Nederlandse vestiging van Capco. Deze expeditie vond plaats van 16 tot en met 27 januari 2011.

Voordat het team begon met hun tocht bergopwaarts, hebben zij een dag meegeholpen aan een project in Nairobi dat door VSO wordt ondersteund. Dit project, Autism Society of Kenya, helpt en steunt mensen met autisme in Kenia.

Justin Vosveld, Consultant bij Capco Amsterdam: “We waren allemaal echt onder de indruk van het werk dat VSO ondersteunt. We zijn trots dat we met deze beklimming geld op hebben kunnen halen voor dit mooie initiatief.”

Na dit indrukwekkende en inspirerende bezoek zijn de consultants begonnen aan hun zevendaagse tocht. Hierbij zijn ze door vijf verschillende ecosystemen geklommen, geconfronteerd met de effecten van inspanning op grote hoogte en slapen in ijskoude omstandigheden, totdat ze de piek van de Kilimanjaro hebben bereikt.

Vosveld, “Het beklimmen van de Kilimanjaro was een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten. We zijn vijf dagen onderweg geweest om de top te bereiken. Het laatste stuk hebben we in tien uur gedaan en hiervoor zijn we om middernacht vertrokken, fantastisch. Het is mooi om voor een bedrijf te werken dat je stimuleert dit soort expedities te ondernemen.”

Capco heeft op dit moment € 40,981.50 opgehaald, waarvan Justin Vosveld en Ronald van der Kleij meer dan €5,000,- hebben bijgedragen. Dit bedrag zal VSO helpen armoede tegen te gaan met hun projecten in de veertig armste landen ter wereld.

De Capco Kilimanjaro Challenge 2011 is een van de projecten waar Capco-medewerkers in participeren. Capco stimuleert medewerkers om deel te nemen aan initiatieven waarmee geld opgehaald wordt voor het goede doel. Daarnaast ondersteunt het consultancybureau het Save the Children Flood Disaster Relief initiatief in Pakistan.