Capco: Frank Beumer Head of Capital Markets

08 juli 2010 Capco

Frank Beumer is benoemd tot Head of Capital Markets Nederland binnen adviesbureau Capco, de wereldwijde leider op het gebied van geïntegreerde consultancy voor de financiële sector. Het Capital Markets team is opgericht om aan de toenemende vraag van financiële instellingen te kunnen voldoen.

Veel financiële instellingen zijn hard op zoek naar mogelijkheden om kostenbesparingen door te voeren en hun risicoprocessen aan te passen, het Capital Markets team helpt ze daarbij. Beumer, die ook lid van het managementteam van Capco Nederland is, zal de Nederlandse activiteiten aansturen.

Frank Beumer, Head of Capital Markets Nederland: “Tijdens de naweeën van de kredietcrisis zijn bedrijven bezig hun strategieën, kostenstructuur en interne controles te herzien. De financiële markt is nog steeds een ingewikkelde en dynamische markt, maar banken en verzekeraars moeten toch op zoek naar meer overzichtelijke en uitgebalanceerde business-modellen. Voor de crisis maakten deze instellingen gigantische winsten door onverantwoorde risico’s te nemen. We weten allemaal dat dit grote gevolgen heeft gehad en daarom zijn bedrijven in de financiële sector nu op zoek naar verantwoorde mogelijkheden om op de lange termijn te blijven presteren.”

Peter Schurau, Head of Capco Europe, vult aan: “Na de verschillende schandalen van de afgelopen paar jaar is procesintegriteit nu prioriteit nummer één. Financiële instellingen kregen de hoon van het publiek over zich heen en dit heeft een grote impact op het proces van interne controles. Onze klanten willen volledige transparantie over de volle breedte van de organisatie. Dit betekent dat ze technologische oplossingen nodig hebben die de operationele risico’s voor hun inzichtelijk maakt. Wij zijn een ideale partner om financiële instellingen hierbij te ondersteunen.”

Nieuws