Universiteit Gent studenten winnen BCG Strategy Cup

23 maart 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Jaarlijks organiseert de Boston Consulting Group in België de “Boston Consulting Group Strategy Cup”. Tijdens de Strategy Cup, dit jaar al aan zijn zesde editie toe, moeten studenten van Belgische universiteiten in vier dagen een business case oplossen. De cup gaat uiteindelijk naar het team met de beste business case. De BCG Strategy Cup 2011 is gewonnen door een team van ingenieursstudenten van de Universiteit Gent.

610 studenten, verspreid over 180 teams van acht verschillende universiteiten, namen afgelopen week de uitdaging aan om een "real life business case" op te lossen in het kader van de Strategy Cup. De winnaars van deze wedstrijd zijn Floris Tallieu, Steffen Tallieu, Jonas Bosman (alle drie masterstudenten burgerlijk ingenieur) en Jeroen Vanhoutte (masterstudent handelsingenieur) van de Universiteit Gent. Zij winnen vliegtuigtickets naar een wereldwijde bestemming van hun keuze.

Over de Boston Consulting Group Strategy Cup

De Boston Consulting Group Strategy Cup biedt studenten de mogelijkheid om kennis te maken met reële strategische problemen binnen de bedrijfswereld. Het strategie adviesbureau biedt studenten de kans om hun business vaardigheden (probleemoplossend denken, analytisch denken, enz) en interpersoonlijke vaardigheden (teamwerk, communicatie, presentatie, enz) verder te ontwikkelen.