Boston Consulting Group: Record aan miljonairs

14 juni 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

De rijkdom in de wereld is vorig jaar sterk toegenomen. De welvaart nam met 8% toe tot een record van $121,8 biljoen (ongeveer €75 biljoen). Het aantal miljonairs steeg met ruim 12%. De welvaartstoename werd vooral veroorzaakt door stijgende beurskoersen. Dit blijkt uit een recent rapport van Boston Consulting Group.

De welvaart steeg op bijna ieder werelddeel. In Noord-Amerika, 's werelds rijkste continent, nam het totale bedrag aan geld, aandelen en overige bezittingen met 10% toe tot $38,2 biljoen. De welvaart in Europa steeg met bijna 5%. De snelste welvaartsgroei vond volgens de analyse van het strategy consulting kantoor plaats in het Verre Oosten, dat 17% rijker werd.

BCG - Miljonairs Wereldwijd

Recordaantal miljonairs
Op dit moment is recordaantal van bijna 1 op de 100 huishoudens miljonair in dollars. De 12,5 miljoen miljonairs, 0,9% van de huishoudens, bezitten 39% van het totale vermogen. In de Verenigde Staten wonen verreweg de meeste miljonairshuishoudens, maar liefst 5,2 miljoen. Japan, China, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland volgen op gepaste afstand.

Singapore heeft de hoogste miljonairsdichtheid: 15,5% van de huishoudens bezit een miljoen dollar of meer. Tevens groeit de hoeveelheid miljonairs in Singapore wereldwijd het snelst. Vorig jaar nam hun aantal met eenderde toe.

Zwitserland heeft Europa's hoogste miljonairsconcentratie. Bijna 1 op de 10 gezinnen beschikt over minimaal een miljoen dollar.