BCG opent nieuwe kantoren in Tel Aviv en Perth

18 april 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Boston Consulting Group (BCG) heeft twee nieuwe kantoren geopend in Tel Aviv en Perth. Het adviesbureau heeft hiermee nu 71 kantoren in 41 landen. Tevens zal de strategy consulting firma later dit jaar een kantoor in Rio de Janeiro openen.

BCG heeft een sterk jaar achter de rug: in 2010 groeiden de inkomsten met 12% tot meer dan $3 miljard. Daarbij nam het aantal consultants met 8% toe naar 4,800 werknemers.

Tel Aviv

Tel Aviv is BCG’s eerste kantoor in Isräel. Na de opening van kantoren in Abu Dhabi en Dubai in 2007 is het daarnaast de derde vestiging in het Midden-Oosten. “Tel Aviv is één van ’s werelds toonaangevende innovatiehotspots, en staat tweede achter de Verenigde Staten op de lijst van aanwezige Nasdaq-bedrijven. Het is een cruciale locatie voor het bedienen van bedrijven in het Midden-Oosten”, zei Hans-Paul Bürkner, president en CEO van BCG.

Perth

Met het kantoor in Perth is BCG nu op vier plekken in Australië aanwezig. In 1990 werden vestigingen in Sydney en Melbourne opgericht en in 2009 kwam er een kantoor in Canberra. Rio de Janeiro zal BCG’s tweede kantoor in Brazilië worden, na São Paulo (geopend in 1997). “Perth verbreedt en verdiept onze aanwezigheid in Australië, waardoor we directer kunnen werken met de belangrijke bedrijven en overheidsinstellingen aldaar. Rio zal, in één van ’s werelds belangrijkste ontwikkelende economieën, ook veel nieuwe kansen voor impact brengen”, voegde Bürkner toe.